BusinessMarketing & AdvertisingRomânia mea

Ursus Breweries documentează istoria berii în România, printr-un podcast realizat de Damian Anfile și Gojira

Ursus Breweries, liderul pieței berii din România, deschide un nou capitol în relația cu iubitorii de bere: un podcast special, în 3 episoade, dedicat istoriei fascinante a berii.

De la poveștile despre primele rețete antice și obiceiurile medievale, până la tendințele care definesc prezentul, podcastul despre Istoria Berii invită ascultătorii într-o incursiune relaxată, documentată și presărată cu umor, în universul uneia dintre cele mai populare băuturi din lume.

„Berea  înseamnă mult mai mult decât o băutură: fiecare moment de servire este și un prilej de socializare, dar, mai mult decât atât, este și un liant între oameni. Din postura celui mai mare producător de bere din România, ne dorim să aducem mai aproape de consumatori și o perspectivă amplă asupra universului berii, documentată temeinic de Damian Anfile și Gojira. Prin acest podcast, readucem în atenția publicului poveștile și legendele berii, pentru că istoria ei este, în fond, o istorie a comunităților. Ne dorim să explicăm complexitatea și diversitatea berii – de la meșteșugurile vechi la inovațiile de astăzi – și să creăm un spațiu de dialog și cultură, unde ascultătorii pot descoperi detalii pe care nu le găsesc în altă parte,” a declarat Robert Uzună, Vicepreşedinte Corporate Affairs al Ursus Breweries.

Podcastul Ursus Breweries, realizat de Damian Anfile și Gojira, este o călătorie în trei episoade prin istoria și cultura berii, de la începuturile sale pe teritoriul românesc până la tendințele contemporane.

În cel de-al doilea episod, ascultătorii descoperă ipotezele legate de relația dacilor cu berea, primele mărturii despre producerea berii în spațiul românesc și influențele externe, evoluția industriei de la sladnicile tradiționale la primele fabrici – cu accent pe Timișoara – precum și povești emblematice despre branduri și clădiri istorice, precum turnul mălțăriei sau „Biserica Turcească”.

Episodul al treilea explorează istoria recentă a berii în România, de la perioada interbelică și epoca socialistă, până la perioada postrevoluționară, marcată de consolidare și standardizare a calității. Totodată, episodul surprinde rolul berii ca liant social, evocând localuri iconice precum Carul cu Bere sau berăriile lui Caragiale, și analizează tendințele actuale – de la popularitatea berii lager și expansiunea segmentului fără alcool, până la preferințele generației tinere pentru gusturi variate, autentice și experiențe care îmbină tradiția cu identitatea personală. Acest podcast oferă o perspectivă documentată și captivantă asupra berii, subliniind rolul său în cultura și identitatea românească.

Link-uri Istoria Berii:

Ep. I: Berea in Istoria Umanitatii

Ep. II: De la Daci la Prima Fabrica de Bere din Romania

Ep. III: Bodegi, Palate și Berării din Trecutul Bucureștiului

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România, fiind lider de piață de 10 ani. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button