A trecut aproape o lună de zile de când am fost #TuristIn #București, iar gândul ne zboară către un nou proiect de acest gen. Și, îl vom face. În iulie. Dar, până atunci, vreau să vă povestim în câteva rânduri despre experiența pe care noi (eu și Mihaela) am avut-o în cadrul Ramada Plaza Bucharest, hotelul care ne-a fost gazdă pentru o noapte, despre locurile vizitate pe trotienta electrică în București (devenită, deja, un trend), dar și despre bunătățile degustate de noi pe parcursul unui întreg weekend de #TuristIn #București.
Am fost destul de punctuali sâmbătă dimineața, iar punctul zero a fost chiar locul în care ne-am cazat: Ramada Plaza. Un hotel modern, câștigător a numeroase premii, câteva dintre acestea fiind acordate chiar de către Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier din lume.
Ne-am făcut chekin-ul ca oricare alți turiști entuziaști și ne-am dat seama că am primit o cameră „de milioane”, din care nu ne venea să mai plecăm atunci când ne-am cazat. Un pat imens, toaleta separată de baia propriu zisă, cadă, dar și duș și un spațiu mareeee cu canapea … să te simți ca acasă, ce mai.
După ce ne-am făcut planul penru ziua în curs, ne-am asigurat că putem rezerva o masă și pentru cină la restaurantul hotelului (și bine am făcut), am tras cu ochiul la barurile Anais și Vanilla, dar și la clubul de wellness, Vitality. Și ne-am promis nouă că vom reveni la piscină și la saună.
Apoi, la drum! Am luat o hartă din lobby-ul hotelului și ne-am urcat pe trotinetele electrice celor de la flow pe care le găsiți în fața hotelului. Pentru prima dată. Cu un pic de teamă la început. Dar, ne-am dat seama că mersul pe bicicletă nu se uită, iar cel pe trotinetă se învață foarte ușor. Și uite așa, în mai puțin de 5 minute dădeam o tură prin Centrul Expoziţional Romexpo, un complex multifuncţional care găzduieşte anual mai mult de 40 de expoziţii, târguri şi saloane internaţionale. Preferatele noastre: cele de food, bineînțeles.
Ne-am oprit pentru câteva poze la Casa Presei și apoi am urmat traseul de pe hartă către Parcul Herăstrău. Nu foarte aglomerat la prima oră a dimineții, dar un loc în care orice turist, român sau străin, se poate bucura de câteva ore de relaxare. Puteţi închiria de aici și o bicicletă, vă puteţi plimba cu barca, juca tenis sau puteţi doar să vă bucuraţi de aerul curat şi de o ceaşcă de cafea pe una din terasele parcului.
Unde mai pui că în interiorul parcului se găsește Muzeul Satului. Da, da… acel muzeu în aer liber care include mai mult de 300 de clădiri tradiţionale reprezentative pentru istoria arhitecturii rurale româneşti. E un „must”, iar timpul petrecut aici este de calitate. Poze… și iar poze!
De aici am ocolit un pic Parcul Herăstrău și am ajuns la un alt punct turistic de interes de pe harta Capitalei: Arcul de Triumf. La doar 2 km de hotelul unde ne-am cazat. Construit inițial din lemn în anul 1922, în cinstea soldaţilor care au luptat în Primul Război Mondial, Arcul de Triumf a fost finalizat în forma actuală în 1936. Are o înălţime de 27 m şi se poate urca pe o scară interioară pentru o vedere panoramică a oraşului. Chiar merită. Admirat și vizitat!
Și cum ora prânzului se apropia, nu puteam rata o masă la un restaurant celebru: Hard Rock Cafe. Cu locații în 73 de țări, care includ 184 de cafenele, 237 de Rock Shops, 28 de hoteluri și 11 cazinouri, Hard Rock International (HRI) este una dintre cele mai recunoscute companii la nivel global.
Bine de știut că, începând cu o chitară Eric Clapton, Hard Rock deține acum cea mai valoroasă colecție de instrumente muzicale din lume, afișată în locațiile sale din întreaga lume.
După o masă copioasă, ca orice turiști, nici noi nu am rezistat tentației de a merge la shopping. Am ales Centrul Comercial Băneasa, fiind relativ aproape – 4,5 Km.
Și uite așa, dacă vreți să mergeți pentru câteva ore de cumpărături şi distracţie, puteţi alege centrul comercial din zona Băneasa, unul din cele mai mari din România, cu peste 200 de magazine, zonă de restaurante, cinema drive-in, toate la cele mai înalte standarde.
Ne-am întors pentru masa de seară la restaurantul hotelului Ramada Plaza Bucharest. Cu un meniu de restaurant care se respectă, ne-a fost destul de ușor să ne decidem ce vom degusta.
Dacă Mihaela a încercat un seabass, eu am vrut piept de rață cu legume. Ambele alegeri au fost WOW. Culorile create de chef-ul restaurantului pe farfurie erau… de poveste. Iar gustul preparatelor … excelent. Nu am rezistat fără a testa și două deserturi: lava cake și cremă de zahăr ars cu înghețată. De nota 10 și ele.
A urmat o noapte de odihnă. Multă liniște, fără zgomotul tramvaiului 41 din Crângași. Și, ne-am trezit, bineînțeles, cu… poftă de mâncare. Mic dejun, iar apoi „pool day”. Am prins o vreme minunată și am stat câteva ore bune în clubul de wellness, Vitality, unde am testat pe rând saunele, pisicina interioară, dar și jacuzzi și piscina exterioară.
Și, astfel, experiența #TuristIn #București la Ramada Plaza a fost una completă. Întregul hotel își merită premiile și l-am recomanda cu drag oricărui turist… român sau străin… care ajunge în Capitală.
După check out, nu ne-am oprit însă din periplul nostru. Am lăsat bagajele în mașină și am pornit spre centrul Bucureștiului, unde am bifat și Ateneul Român. Lucrare a arhitectului francez Albert Galleron, Ateneul a fost dat în folosinţă în anul 1888. Clădirea este renumită la nivel internaţional pentru acustica sa impecabilă, fiind cea mai prestigioasă sală de concerte din România.
Peste drum de Ateneu se regăsește Muzeul Naţional de Artă. Găzduit de fostul Palat Regal al României, muzeul deţine în prezent peste 100.000 de exponate împărţite în două mari secţiuni. Galeria Naţională de Artă găzduieşte lucrări ale marilor artişti români printre care: Grigorescu, Aman, Brâncuşi. Galeria Europeană prezintă lucrări de artă ale marilor artişti: El Greco, Monet, Rembrandt, Renoir, Cezanne şi Rubens. Noi zicem că pentru pasionații de artă, acest muzeu nu trebuie ratat.
Seara ne-am rezervat-o Centrului Vechi și teraselor de aici. Asta, după ce am trecut și am imortalizat în câteva poze Biserica Stavropoleos (și curtea interioară – foto), construită în anul 1724 de către călugărul grec Ioanikie Stratonikeas. Ne-am întâlnit cu prietenii la o bere și ne-am făcut planuri de vacanță.
Ca încheiere vă mai spunem doar atât. La începutul anilor 1400, mai mulţi comercianţi şi artizani români, austrieci, greci, bulgari, serbi, armeni şi evrei îşi stabileau magazinele şi atelierele în această parte a oraşului, înspre Centrul Vechi. Astăzi, zona găzduieşte galerii de artă, magazine de antichităţi, cafenele şi cluburi, iar vara este punctul zero de distracție al turiștilor care calcă Bucureștiul.
Cool. Good to know!