Going OutLife&Style

Trends: Vinul 3 Hectare Chardonnay, medaliat la Chardonnay du Monde şi Vinitaly

3hectare Chardonnay-MurfatlarÎn mai puţin de trei săptămâni, vinul alb sec 3 Hectare Chardonnay, din producţia anului 2012, a adus companiei Murfatlar România două super-medalii în cadrul unor competiţii internaţionale de mare influenţă, Chardonnay du Monde şi Vinitaly.

Concursul Chardonnay du Monde este acel eveniment unde cele mai bune vinuri create doar din soiul Chardonnay se întâlnesc pentru a-şi disputa supremaţia. Cea de-a 21-a editie a competiţiei din acest an, desfăşurată în regiunea Burgundy din Franţa în perioada 12 – 15 martie, a adunat sub acelaşi acoperiş aproape 800 de probe de vin provenite din 40 de ţări şi un juriu format din mai mult de 300 de specialişti. Între atâtea vinuri aspirante la valoroasele premii, vinul creat în podgoria de la malul mării, 3 Hectare Chardonnay 2012, a marcat un succes remarcabil prin medalia de Bronz obţinută. Astfel, acest vin primeşte recunoaşterea de a fi unul dintre cele mai bune Chardonnay-uri din categoria vinuri seci, baricate, de pe piaţă.

Lacrima lui Ovidiu 12_Murfatlar

Acelaşi vin, tot din producţia anului 2012, a avut o altă realizare însemnată cu aur prin obţinerea medaliei Gran Medaglia D’Oro la concursul Vinitaly. Desfăşurat la Verona în perioada 27-30 martie, concursul international Vinitaly de anul acesta a a fost unul de amploare, cu peste 3000 de probe primite din 30 de ţări participante de pe 4 continente.

Vinul licoros Lacrima lui Ovidiu 12 nu putea lipsi din lista premianţilor. A fost şi aici remarcat, ca de altfel în majoritatea competiţiilor internaţionale unde îşi face apariţia pe masa de degustare, obţinând medalia de Bronz la categoria vinurilor licoroase albe.

Surpriza de la Vinitaly a constituit-o Premiul Special pe Naţiuni pe care România l-a primit pentru vinurile companiei Murfatlar România. Conform regulamentului, acest premiu este obţinut pentru producătorul oricărei ţări care înscrie cel mai mare punctaj cumulat la cel puţin trei vinuri participante. Vinurile Murfatlar aduc aşadar României un premiu însemnat, alăturându-se astfel celorlalte două ţări, Germania şi Italia,  care au primit acest tip de premiu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button