Life&StyleTravel

Travel trends: Wizz Air lansează ruta Bucureşti-Dubai

Gyorgy Abran - Chief Commercial Officer Wizz Air si Zsuza - cabin crew Wizz AirWizz Air, cea mai mare companie low-fare, low-cost din România şi din Europa Centrală şi de Est, a anunţat astăzi adăugarea în portofoliul său a rutei Bucureşti-Dubai. Potrivit repezentanţilor companiei, cursa va fi operaţională începând cu 29 octombrie şi va fi cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

de Oana Coşman

Noua destinaţie va fi disponibilă odată cu inaugurarea terminalului de pasageri a Dubai World Central, conceput a fi cel mai mare aeroport din lume (oficialii acestuia estimează un trafic anual de 160 de milioane de pasageri până în 2020) şi situat convenabil să deservească atât Dubai cât şi Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite.

Emiratele Arabe Unite (EAU) au prezentat în ultimele decenii una dintre cele mai impresionate evoluţii din lume, devenind astfel cea mai dorită destinaţie turistică. Wizz Air va fi prima companie europeană low fare ce va opera în Dubai şi primul client al aeroportului Dubai World Central.

Zborurile spre Dubai sunt deja disponibile la vânzare şi pot fi rezervate pe wizzair.com cu tarife pornind de la 319 RON tur, cu toate taxele incluse.

“Sunt foarte încântat să anunţ această rută nouă spre Dubai. Aeroportul Dubai World Central va deservi în mod convenabil cele mai importante pieţe din EAU, în mod particular Abu Dhabi. Această veste este una importantă pentru turiştii care vin în România dar şi pentru românii şi europenii aflaţi în căutarea unei vacanţe într-una dintre cele mai dinamice regiuni din lume cu atracţii turistice şi de petrecere a timpului liber incredibile. Toate acestea vor fi disponbile la doar o parte din costurile unei călători din prezent. Acesta este un nou pas făcut de Wizz Air pentru dezvoltarea conexiunile României cu zonele de est şi de vest”, a declarat Mike Powell, Chief Financial Officer la Wizz Air.

Potrivit acestuia, Wizz Air estimează un grad de încărcare al aeronavelor care vor opera spre Dubai de circa 85%, peste media competitorilor. De altfel, oficialii companiei mizează pe acest grad de ocupare pentru a putea menţine un nivel scăzut al tarifelor, elementul diferenţiator faţă de celelalte companii de profil care operează pe această rută (de exemplu FlyDubai, Emirates sau Tarom).

Odată cu Bucureşti, Wizz va deschide şi alte rute din Europa spre Dubai: Kiev, Sofia şi Budapesta.

Pentru acest an, oficialii operatorului Wizz Air estimează un număr de 13,5 milioane de pasageri, cu 1,5 milioane mai mulţi ca anul precedent, şi atingerea pragului de 300 de rute (în prezent sunt disponibile 270 de rute).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button