TravelTrends

Travel Trends: Johannesburg cu A380

rugby players Bryan Habana / Chris Robshaw / Jean de Villiers / model Georgia May Jagger during the British Airways A380 Launch at Manston Airport on July 21, 2013 in Manston, England.British Airways anunță introducerea aeronavei A380 pe ruta Londra – Johannesburg, începând cu 12 februarie 2014. Pentru început, compania aeriană va opera trei zboruri pe săptămână, iar din 10 martie 2014, frecvența va crește la șase zboruri pe săptămână. Preţurile biletelor dus-întors din Londra pornesc de la 1010 Euro în cabina World Traveller (economic), 1600 Euro în cabina World Traveller Plus (economic superior), 3791 Euro în cabina Club World (business) şi 7156 Euro în cabina First.

Admiratorii modelului A380 dornici să se afle printre pasagerii primului zbor efectuat de A380 către Johannesburg trebuie să ia în considerare faptul că data zborului inaugural ar putea fi devansată, lucru care va fi anunţat din timp.

Pentru a marca acest moment,  greii rugby-ului din Marea Britanie și Africa de Sud – Chris Robshaw, Bryan Habana şi Jean De Villiers – au acceptat una dintre cele mai mari provocări din carieră – să îşi măsoare puterile cu Airbus A380, cea mai mare aeronavă de la British Airways.

Cântărind 110 kg, 95 kg, respectiv 101 kg, Robshaw, căpitanul englez de rugby, împreună cu Habana şi De Villiers de la Springboks, echipa naţională a Africii de Sud, au fost fotografiaţi încercând să tragă după ei cel mai nou membru al flotei companiei aeriene (cu o greutate de peste 366.000 kg) pe pista Aeroportului Manston din Kent. La eveniment a fost prezentă şi Georgia May Jagger, model, care a supravegheat manevrele.

Aeronava A380 a companiei aeriene, care va efectua câte cinci zboruri pe săptămână către Los Angeles începând cu data de 24 septembrie 2013, îşi va dubla numărul zborurilor zilnice către Hollywood din 10 aprilie 2014. De asemenea, începând din 22 octombrie 2013, aeronava urmează să facă zboruri zilnice către Hong Kong.

Clienţii pot face rezervări on-line pe pagina ba.com sau sunând la numărul 0844 493 0787.

Aeronava A380 de la British Airways are o capacitate de 469 de locuri în cele patru cabine. Clienţii din cabina First vor ocupa locurile din partea din faţă a punţii principale. Cabina va oferi 14 locuri şi reprezintă o îmbunătăţire faţă de actuala clasă First, oferind cu 30% mai mult spaţiu personal şi cu 60% mai mult spaţiu de depozitare.

Clienţii din cabina Club World (business) pot alege dintre cele 44 de locuri de pe puntea principală sau cele 53 de locuri de pe puntea superioară. Locurile de pe puntea superioară vor avea o nouă configuraţie 2:3:2 în întreaga cabină.

Cele 55 de locuri din cabina World Traveller Plus (economic superior) se vor afla pe puntea superioară, în timp ce clienţii de la clasa World Traveller (economic) pot alege locuri atât pe puntea principală, cât şi pe cea superioară. Clienţii care călătoresc la clasele World Traveller şi World Traveller Plus se vor putea bucura de noile cabine şi scaune atât de apreciate pe flota British Airways 777-300ER.

Datorită designului său inovator, aeronava este mult mai silenţioasă la decolare şi aterizare şi are un consum de combustibil cu 16% mai scăzut decât un Boeing 747. British Airways a comandat 12 aeronave A380 care vor fi livrate până în 2016. Trei dintre ele vor sosi anul acesta, urmate de alte cinci în 2014.

Cu o populație de aproape 8 milioane de persoane în zona metropolitană, Johannesburg este între primele 40 mari zone metropolitane din lume. Johannesburg este înfrățit cu BirminghamRegatul Unit și New YorkSUA.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button