AfricaTravelTrends

Travel trends: 10 milioane de turişti au călătorit în Maroc în 2013

marocMinisterul Turismului din Maroc a anunţat recent faptul că, în 2013, ţara a fost aleasă ca destinaţie de călătorie de 10 milioane de vizitatori, un record pentru ţara nord-africană, scrie Skift.

După câţiva ani în care turismul marocan a bătut pasul pe loc, în mare parte datorită conflictelor care au cuprins zona arabă în ultimii ani (“Primăvara Arabă”) oficialii din minister au anunţat o creştere de 7,2% a numărului de sosiri în 2013 comparativ cu anul anterior.

Pentru Maroc, popular în rândul europenilor pentru plajele şi oraşele sale exotice, sectorul turismului reprezintă aproximativ 10% din Produsul intern Brut (PIB) – economia ţării este estimată la valoarea de 105 miliarde de dolari- , aceasta fiind al doilea sector cu cea mai mare contribuţie, după cel al agriculturii. 400.000 de oameni lucrează în domeniul ospitabilităţii din Maroc.

Travel trends: Cât au cheltuit turiştii străini în România în 2013 şi cine a luat cea mai mare parte a banilor

În acelaşi timp, oficialii ministerului au raportat un plus de 9% al numărului de nopţi petrecute de turişti în hoteluri, chiar dacă veniturile au rămas la un nivel asemănător cu cel din 2012: circa 7,2 miliarde de dolari.

Pentru 2014, reprezentanţii Ministerului Turismului din Maroc estimează o creştere de 8% a numărului de sosiri, mizând pe atragerea unui număr mai mare turişti din China, Turcia şi Brazilia.

La începutul acestui an, oficialii din minister declarau că sunt în discuţii cu operatori de transport aerian precum British Airways, Lufthansa, EasyJet sau Ryanair pentru a deschide noi rute spre oraşele ţării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button