ParentingTrends

Travel & tech trends: convorbiri în roaming la tarif local începând din 2014

mobilÎncepând de anul viitor, clienţii reţelelor de telefonie mobilă vor putea beneficia de tarife similare celor  locale şi în cazul apelurilor efectuate în roaming în ţările Uniunii Europene, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Această măsură ar putea intra în vigoare începând cu 1 iulie 2014, după ce săptămâna trecută, Comisia Europeană a votat noile reforme din sectorul telecom.

Astfel, de anul viitor, utilizatorii de telefonie mobilă vor putea să efectueze apeluri, să trimită mesaje şi să transfere date la aceleaşi tarife ca în ţara de origine atunci când vor călători în oricare dintre statele din Uniunea Europeană.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei măsuri, veniturile operatorilor de telefonie mobilă s-ar putea reduce cu două procente, precizează jurnaliştii publicaţiei britanice.

În prezent, potrivit datelor ANCOM, în ţara noastră tariful pentru un apel efectuat din străinătate este de 0,35 eurocenţi/minut fără TVA şi de 0,11 eurocenţi/minut fără TVA pentru un apel primit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button