TravelTrends

Travel in style: din septembrie, clienţii British Airways zboară la Los Angeles cu A380

British Airways Welcomes New AircraftOperatorul aerian British Airways, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, şi-a îmbogăţit portofoliul de aeronave cu primul A380. Aeronava super-jumbo a a ajuns ieri, 4 iulie, pe Aeroportul Heathrow.

British Airways este prima companie aeriană din Marea Britanie care primeşte această aeronavă cu punte dublă, cel mai mare avion cu reacţie folosit pe rute comerciale. De asemenea, British Airways este prima companie aeriană din Europa care operează atât aeronave A380, cât şi Boeing 787 Dreamliner.

Prima ruta ce va fi operată cu A380 este Londra – Los Angeles, începând cu 24 septembrie, urmând zborul către Hong Kong începând cu 22 octombrie.

 „Aceste aeronave marchează începutul unei noi ere pentru British Airways. În următoarele 15 luni, ne vor fi livrate şi alte aeronave noi, câte una la fiecare două săptămâni.”, a declarat Keith Williams, CEO-ul British Airways.

Aeronavele A380 ale British Airways vor avea o capacitate de 469 pasageri, disponibile în patru cabine. Cabina First, amenajată în partea din faţă a punţii principale, dispune de 14 locuri, oferind oaspeților cu 30% mai mult spaţiu personal şi cu 60% mai mult spaţiu pentru depozitarea bagajelor. British Airways Welcomes New Aircraft

Oaspeţii cabinei Club World (business) pot alege dintre cele 44 de locuri aflate pe puntea principală și 53 de locuri de pe puntea superioară, acestea din urmă fiind dispuse într-o nouă configuraţie 2:3:2. Cele 55 de locuri din cabina World Traveller Plus (economic superior) vor fi amplasate pe puntea superioară, în timp ce oaspeţii care călătoresc în cabina World Traveller (economic) îşi pot alege locuri atât pe puntea principală, cât şi pe cea superioară. În cabinele World Traveller şi World Traveller Plus, oaspeţii se vor putea bucura de noul design al cabinei şi al fotoliilor, deja foarte apreciat la bordul aeronavelor 777-300ER din flota companiei.

Design-ul inovator al aeronavei permite ca decolarea şi aterizarea să fie mai silenţioase, în timp ce eficienţa consumului de combustibil creşte cu 16% faţă de modelul Boeing 747.  British Airways a comandat 12 aeronave A380 care urmează să îi fie livrate până în 2016. Trei dintre ele vor sosi în acest an, urmate de alte cinci în 2014.

Ambele tipuri de aeronave vor începe un program complex de pregătire pentru „intrarea în serviciu”, în cadrul căruia piloţii şi echipajele de zbor se vor instruiți pe Aeroportul Manston din Kent, în timp ce testele pentru customer service se vor derula pe Heathrow. Programul va include şi curse pe distanţe scurte pentru ambele tipuri de aeronave, inclusiv zboruri pe teritoriul Marii Britanii.

British Airways este o companie aeriană globală, care oferă servicii complete, având o reţea de rute ce acoperă peste 150 destinaţii din 75 ţări. British Airways operează de pe Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra, destinat în exclusivitate oaspeţilor companiei şi are o capacitate de peste 30 milioane de clienţi pe an.

În următorii cinci ani, British Airways va investi peste 5 miliarde de lire sterline in noi aeronave, upgradarea cabinelor şi a lounge-urilor, precum şi în noi tehnologii, menite să ofere clienţilor mai mult confort atât la bordul avioanelor, cât şi la sol.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button