Poveștile frumoase se scriu mai departe. Între 20 și 22 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu vor concura mașini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul.
TRANSYLVANIA CLASSIC a rămas în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în 2020, alături de cele mai prestigioase evenimente din lume, iar anul acesta, între 20 și 22 august, orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al celor electrice.
Concurenții se pot înscrie pe site-ul oficial https://www.transylvaniaclassic.com/, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990.
De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991. Mașinile electrice vor avea și anul acesta un loc special la TRANSYLVANIA CLASSIC. Astfel, în competiție se pot înscrie echipaje orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.
Începând cu data de 14 iulie sunt deschise înscrierile pentru competiția de regularitate TRANSYLVANIA CLASSIC, prima competiție de acest gen din România înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA).
Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are un traseu de peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.
Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune acum orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinillor istorice și mașinilor electrice.
“2020 este un an dificil pentru toată lumea și mă bucur că și în aceste condiții putem continua acțiunile de promovare ale celor mai frumoase locuri din județul Sibiu. Vom lua toate măsurile de protecție și vom aplica toate procedurile de siguranță sanitară pentru ca acest eveniment să fie unul sigur pentru toată lumea. Programul evenimentului este unul provizoriu și va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului, în special cele legate de spectatori”, a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2020.
Startul festiv al competiției este programt joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu.
Vineri, 21 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu.
Sâmbătă, 22 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.
Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.
Transylvania Classic 2020 se desfășoară în perioada 20 – 22 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.
Transylvania Classic 2020 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.
Parteneri tehnici: Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro.