Parenting

Toacă tot, nu arunca sau nu da foc!

GE_150__AW_2011_039E toamnă, plouă, vântul bate în rafale. Nu poţi să nu te gandeşti la frig şi la iarnă. Până la zăpadă trebuie să rezolvăm problema grădinii care arată, trebuie să recunoaştem, dezolant: frunze moarte, crengi goale sau flori veştejite. Dacă nu poti să pui pe o pânză atmosfera tristă de toamnă, atunci mai bine te apuci și pregateşti grădina pentru sezonul ce are să vină.

Prima lucrare pe care grădina o necesită este toaletarea completă. După o atare întreprindere, ar fi mare păcat să arunci resturile vegetale la gunoi sau, o blasfemie chiar, să le arzi. Dincolo de neplăcerea cauzată vecinilor de fumul dens produs de vegetaţia încă umectată, ar fi păcat ca materia vegetală să nu fie pusă la treabă. După ce putrezeşte orice masă de resturi vegetale, devenită compost, poate să îngraşe pământul în vederea susţinerii viitorelor culturi.

Pentru un compost de calitate e nevoie să tocăm minuțios resturile vegetale. Asta e simplu şi relativ ieftin cu tocătorul electric Viking GE 103. Fără prea mult efort, pentru că nu cântăreşte mai mult de 17 kg şi are o înălţime de doar 97 de cm, tocătorul poate fi împins pe roţi până la locul cu pricina. Aici, motorul electric puternic, capabil să dezvolte de 1800 de W reușeşte să „înghită” fără probleme graţie sistemului Multi-Cut orice material vegetal, chiar şi crengi până la 30 de mm grosime. Asta e cam tot ce poate fi găsit într-o grădină domestică.

După ce-şi termină treaba Viking GE 103 se curăţă uşor datorită carcasei de polimer şi intră la locul lui până la urmatoarea întrebuinţare.

Românii însă, inventivi cum sunt, folosesc tocătorul la încă o treabă importantă: mărunţitul fructelor puse la fermentat. Asta pentru că şi în acest domeniu este important ca fructele puse la fermentat, „borhotul” în termeni populari, se transformă mult mai bine dacă este bine fărâmiţat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button