BusinessStartup

Tinerii din Iaşi au primit lecţii de antreprenoriat de la patru lideri din business

Doina Cepalis (Te-Rox Prod), Adrian Georgescu (Ernst & Young), Gabriel Mardarasevici (Focality) și Felix Pătrășcanu (FAN Courier Express) le-au vorbit tinerilor din clasa a X-a și a XI-a din Iași, despre ce presupune viața de antreprenor ca alternativă de carieră și dezvoltare personală, la a doua ediție a conferințelor “Vreau să fiu antreprenor”.

Evenimentul de la Iași face parte din programul “Vreau să fiu antreprenor”, care a debutat la Brașov, pe 4 aprilie 2013 și a presupus discuții de două ore între antreprenori și lideri din business români cu câte 100 de liceeni preselectați din minim 10 orașe din țară. Vorbitorii povestesc experiențele personale prin care au trecut în drumul spre realizările profesionale și personale și răspund întrebărilor tinerilor legate de viața de antreprenor.

“Sfatul meu este să muncească dacă vor succes de durată și nu de conjunctură, să facă lucrurile cu pasiune și fără să își facă griji de eșec. Acum este momentul, mai târziu costă mai mult”, îi îndeamnă Gabriel Mardarasevici, business angel din Iași, pe liceeni.

Efortul susținut pe o pasiune este esențial pentru a reuși ca antreprenor și este recomandarea lui Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier Express, pentru liceeni. “E foarte important să va aflați profesia. Încercați, totuși, să vă faceți un business propriu, având ca obiect de activitate chiar profesia pe care v-ați ales-o. Cu puțin efort în plus veți avea satisfacții imense”, spune Felix Pătrășcanu, unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Director al Fundației Romanian Business Leaders.

 „Sunt puțini tinerii care au curajul să-și ia viitorul în mâini și să aleagă o carieră de antreprenor. Prin programul «Vreau să fiu antreprenor» dorim să încurajăm tinerii să-și asume viitorul. Sfatul meu pentru liceeni este ca după ce își aleg drumul și-și stabilesc obiectivele, să muncească pentru îndeplinirea lor. Nu există rezultate sustenabile valabile pe termen lung fără muncă asiduă”, spune Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines și liderul proiectului “Vreau să fiu antreprenor”,  generat în februarie 2013, la a doua ediție a Romanian Business Leaders Summit.

Liceenii participanți primesc cartea Ghidul Practic pentru Antreprenori, scrisă de o echipă care a inclus opt antreprenori și șefi de companii din România, în cadrul unui alt proiect Romanian Business Leaders, dedicat promovării culturii antreprenoriale. De asemenea, prin tragere la sorți, liceeni vor câștiga la finalul evenimentului produse tehnologice care să-i ajute în procesul de învățare și vor avea oportunitatea să câștige internship-uri în companiile reprezentate de antreprenorii și liderii pe care-i întâlnesc.

Programul “Vreau să fiu antreprenor” urmărește să insufle și să consolideze încrederea tinerilor în planurile și în potențialul personal și să stimulezee apetitul liceenilor pentru antreprenoriat.

Următoarele evenimente vor avea loc la Târgu-Mureș (mai), Cluj-Napoca (16 mai), Timișoara (30 mai) și în toamna acestui an la Brăila, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Pitești și Sibiu.

Tinerii care doresc să participe la program se înscriu online, accesând  formularul de înregistrare sau pagina de Facebook.

Programul “Vreau să fiu antreprenor” este realizat de Fundația Romanian Business Leaders cu sprijinul partenerilor: AROBS Transilvania Software, Building Support Services, Ernst & Young, Eurolines, FAN Courier, MedLife, Sameday Courier, Softwin, Akcees, Asociația Euro<26, EDUCATIVA, Junior Achievement România, JCI Iași, Fundația LEADERS și Școala de Valori. Partenerul media național al proiectului este Kiss FM.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button