HealthLife&Style

Ți-e lene să slăbești? Irina Alionte îți spune cinci lucruri pe care le ratezi!

După sărbătorile de iarnă multe persoane sunt decise să țină dietă ori să meargă la sala de sport în dorința de a da jos kilogramele în plus. Specialiștii susțin că nu doar silueta are de câștigat, ci, în primul rând, sănătatea. Irina Alionte, fondatorul centrului de transformare corporală Bodyshape, ne oferă cinci motive pentru a ne convinge să ieșim din zona de confort și să mergem la sală.

„Există motive mult mai importante decât a obține doar o siluetă mai armonioasă. Organismul tău îți va mulțumi dacă decizi să faci sport și să dai jos kilogramele în plus.

  1. Vei avea articulații mai sănătoase. Osteoartrita este o boala degenerativă a articulațiilor, în care ne pierdem cartilajul și se distrug treptat oasele articulațiilo. Imagineaza-ti două roci care se macină reciproc. Cei care au probleme cu greutatea depozitează mai multă grasime pe articulații și astfel, acestea se degradează in timp. Artroza poate proveni pentru că ai exces de grăsime pe articulatii și un mediu inflamator în organism creat de o masa prea mare de grăsime din corp.
  2. Vei avea un somn odihnitor. Gândește-te la o roc ce blocheaza un tunel. Exact acelasi lucru se întâmplă și în cazul sindromului de apnee în somn: caile respiratorii se blochează în timpul somnului din pricina depunerii grăsimii și organismul nu mai primește suficient oxigen. 25% dintre adulți au apnee în somn, 50 la sută dintre adulții obezi o au. Daca somnul este rău, la fel va fi și sănătatea noastră metabolică.
  3. Vei incepe să simți mai bine gustul mâncării. Când ai exces de grăsime corporală, tendința e să consumi mai multe dulciuri și grăsimi, astfel că se modifică percepția asupra gustului mâncării în general. Prin scăderea în greutate, vei ajunge să nu mai poftești doar alimente ce conțin zahăr și grăsimi și vei introduce în meniu variante mai sănătoase și cu gust.
  4. Vei avea un sistem imunitar mai bun. Dietele drastice și excesul de grăsime provoacă un dezechilibru la nivel imunitar. Grăsimea de pe abdomen declanșează producerea de celule imunitare pro-inflamatorii care circulă în sânge. Mai mult,  alte celule imune inflamatorii, cunoscute sub numele de macrofage, sunt de asemenea activate în țesutul adipos.  Scîderea în greutate și eliminarea stratului de grăsime ajută la reducerea acestui proces dăunător.
  5. Vei trece cu bine peste intervențiile chirurgicale. Oamenii cu multă grăsime corporală sunt mai greu de intubat, prezintă un risc mai mare de hernie incizională post-operatorie, vor sta mai mult timp într-o operație, au o rată mai mare a complicațiilor post-operatorii și prezintă un risc mai mare în cazul unor intervenții chirurgicale. Noi am ajutat mii de persoane să slăbească și să își întinerească vârsta metabolică prin sport la Bodyshape, iar toate aceste persoane au declarat că viața lor s-a schimbat în bine din toate punctele de vedere, nu doar din punct de vedere estetic.

Este important să conștientizăm că trăim într-o societate în care sunt multe tentații culinare, majoritatea care ne afectează sănătatea, și că suntem din ce în ce mai sedentari, din pricina muncii de birou. Așa cum ne programăm sarcinile casnice de zi cu zi sau de la serviciu, la fel trebuie să ne programăm cu activitățile care ne țin în formă și ne țin sănătoși. Să vii la sală de trei ori pe săptămână, câte 45 de minute, este un efort minuscul față de ce beneficii mari obții”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button