Home & Deco

Tendințe la Târgul de design de la Milano. Galerie FOTO

2015 a fost declarat de către UNESCO Anul Luminii, sincronizare perfectă cu ediția Euroluce 2015, parte din expoziția anuală ISaloni Milano, cel mai important târg de design din lume. Tehnologia LED s-a aflat în centrul atenției, toți editorii de design și producătorii prezentând exclusiv soluții și corpuri de iluminat cu tehnologie LED. Ediția 2015 a inclus și Salone Ufficio, dedicat amenajării spațiilor de birouri, unde lumina a fost utilizată ca mod de partiționare a spațiului, renunțându-se la soluțiile tip perete despărțitor.

„Luminile inteligente, reducerea consumului de energie, simplificarea formelor și reducerea lor la contururi minimale, precum și accentul pe utilizarea LED pentru decorarea și partiționarea spațiului au reprezentat focusul ediției ISaloni Milano 2015, demonstrând încă o dată utilitatea și frumusețea aplicațiilor LED”, a explicat Victor Cotrutz, CEO Greentek LED Lighting.

Abundența corpurilor de iluminat cu design industrial s-a datorat direcției de dezvoltare a sectorului LED, în prezent susținută de edificarea clădirilor de birouri, a spațiilor de retail și a spațiilor industriale. Luminile de accent și cele de ambient sunt utilizate în mod creativ, pentru a pune în valoare spații, produse și oameni, cel mai bun exemplu fiind constituit de către doi dintre cei mai mari editori de design la nivel mondial, Flos și Artemide.

michele de lucchi THE WALK meeting room

„Majoritatea expozanților au pus accentul pe tehnologie, afișând panouri care prezentau soluția tehnică, consumul, gradul de luminozitate și alte detalii de natură tehnică, aceasta fiind chiar o premieră pentru târgul de design de la Milano”, a subliniat Victor Cotrutz.

Italienii au considerat ediția 2015 una dintre cele mai de succes ediții ale ISalone din punct de vedere comercial, prin prisma vânzărilor generate, fapt remarcat chiar și de către premierul Italiei, Matteo Renzi. Mare parte a comenzilor internaționale primite de expozanții din întreaga lume au fost generate de comenzile pentru soluții LED, destinate clădirilor de birouri și spațiilor comerciale.

Peste 310.000 de vizitatori clienți, din zona industriei de achiziții în mobilă, corpuri de iluminat și accesorii au trecut în 2015 pragul ISalone. Cei mai mulți cumpărători au provenit din China, Germania și Rusia (prezența lor fiind categorisită ca „reassuring” de către organizatorii târgului), în ordinea valorii comenzilor plasate. S-a remarcat și o creștere a numărului de comenzi din țările arabe, precum și o creștere semnificativă a numărului de vizitatori din Statele Unite, Marea Britanie și India, conform informațiilor comunicate de biroul de presă al In Salone.

Michele de Lucchi a semnat expoziția centrală dedicată spațiilor de birouri, denumită THE WALK. Un traseu al spațiilor de birou din viitor, deloc high-tech prin aspect, ci prin funcții. Amenajarea se îndreaptă tot mai mult către atmosfera unei locuințe, a unor spații calde și primitoare. În schimb, tehnologia încorporată este tot mai avansată și bazată pe wireless, o altă aplicație a LED-urilor.

„În noile spații de birouri lumina nu este excesivă. Se utilizează lumină ambientală și lumină punctuală pentru spațiile de lucru. Ne-am bucurat să vedem această tendință internațională, având în vedere și stilul nostru de proiectare luminotehnică –  care ia în calcul optimizarea și utilizarea unor noi standarde de iluminare. Ne interesează calitatea luminii, culoarea luminii, efectele și eficiența ei. Am studiat mult efectele luminii, modul în care aceasta influențează percepția spațiilor, a produselor, a trecerii timpului pe parcursul unei zile și am constatat că uneori oamenii au tendința de a exagera cu numărul de luxi. Milano ne arată încă o dată că există și alte abordări internaționale, care ne inspiră și care sunt apreciate peste tot în lume”, a adăugat Victor Cotrutz.

În calitate de producător și exportator de soluții LED, Greentek studiază tendințele mondiale în domeniul iluminării interioare și exterioare și le introduce pe fișa de lucru a departamentului de Cercetare & Dezvoltare din Iași. Astfel, compania s-a impus în competiții internaționale pentru contracte de anvergură, arătând că România poate exporta tehnologie și poate fi competitivă în producția și proiectarea luminotehnică pentru soluții LED.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button