Parenting

Summer Trends: Ce plante aromatice cultivă românii

plante aromatice hornbachRomânii sunt din ce in ce mai interesaţi de cultivarea propriilor plante, iar trendul se indreapta catre plantele aromatice, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

Românii se canalizează tot mai mult pe cultivarea de plante aromatice deoarece acestea sunt foarte greu de achiziţionat proaspete. Astfel, rozmarinul, levănţica şi busuiocul se află pe primele poziţii în topul celor mai vândute seminţe de plante aromatice din magazinele noastre”

Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Alături de acestea se numără și menta, coriandrul, dafinul, maghiranul, oregano, valeriana – mirodenii folosite tot mai des de către români atât în bucătărie, cât şi ca plante medicinale.

”Plantele aromatice pot fi plantate oriunde în grădină, dar şi în ghivece, iar în funcție de zona din care provin, mediteraneană sau temperată, acestea trebuie recultivate anual sau pot deveni perene”, a mai spus reprezentantul companiei.

Acestea a mai adăugat că, în cazul plantării în grădină, dacă nu sunt îngrijite corect, plantele aromatice se pot înmulți excesiv, lucru nedorit. Din acest motiv, este ideală amenajarea unei zone separate doar pentru aceste specii.

Pentru a veni în sprijinul românilor care doresc să cultive plante aromatice, Hornbach va amenaja în luna mai, în toate magazinele, o zonă special dedicată în care clienţii vor putea afla detalii despre aceste soiuri şi cum trebuie îngrijite. În plus, aici vor putea alege şi din cele mai noi specii de busuioc, pătrunjel, syrischer sau mărar.

Sfaturi pentru îngrijirea lemnului

Tot în luna mai, în magazinele retailerului va fi realizată o expoziţie unde clienţii vor afla detalii despre cum trebuie îngrijite suprafeţele din lemn. „În ultimii ani am observat că românii sunt tot mai interesaţi de amenajarea unor spaţii de recreere, iar cei care dispun de o curte optează pentru construirea de foişoare sau terase. În aceste cazuri este foarte important ca lemnul folosit să fie întreţinut corespunzător pentru a rezista factorilor de mediu”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Astfel, pentru o protecţie adecvată, cei care şi-au amenajat spaţiile exterioare cu lemn pot opta  pentru grunduri, emailuri, lacuri, dar si uleiuri speciale. De asemenea, pentru a da un aspect deosebit sprafeţelor din lemn, aceştia pot alege lacuri decorative în nuanţe diverse.

„În acest moment, în cele cinci magazine Hornbach sunt disponibile 45 de tone de lacuri, emailuri sau uleiuri speciale pentru îngrijirea lemnului. Este însă foarte important de ştiut că nu doar alegerea produsului potrivit contează, ci şi aplicarea acestuia conform fişei tehnice, cât şi ustensilele folosite”, a încheiat reprezentantul companiei.

În zona dedicată acestei expoziţii, clienţii vor putea viziona şi un film demo cu ajutorul căruia pot învăţa principalii paşi pentru vopsirea faţadelor de lemn, a gardurilor, plăcilor de podea sau a teraselor.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 139 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button