Parenting

Studiu: În România au fost diagnosticate 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012

Un studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul țărilor europene, în ceea ce privește bolnavii de cancer. MediHelp International, furnizor de asigurări private de sănătate cu acoperire inetrnațională a analizat aceste rezultate luând în considerare și deficiențele sistemului public de sănătate din România.

Datele furnizate de programul de cercetări EUCAN pe site-ul dedicat, dovedesc faptul că au existat 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer, marcând o creştere față de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer .

“În ultima săptămână am avut numeroase discuții legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, corupția și abuzul din sistem. Însă poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor și lipsa medicamentelor vitale necesare tratării pacienților de cancer. În aceste condiții, bolnavii nu au altă variantă decât să se trateze în străinătate și să plătească sume substanțiale pentru îngrijire specializată. O alternativă pentru români este o asigurare privată de sănătate care acoperă toate cheltuielile necesare pentru tratamentul ȋn cele mai bune spitale din lume”, spune Zahal Levy, Preşedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurări private de sănătate.

Un plan de asigurare privată de sănătate le poate oferi românilor acces la sevicii medicale internaționale și acoperirea cheltuielilor pentru cele mai importante proceduri ȋn cadrul celor mai bune spitale din Europa şi din lume.

Dezvoltarea programului EUCAN a fost realizată de către Cancéropôle Lyon, Auvergne, Rhone-Alpes (CLARA), autoritățile locale ale departamentului din Rhone și zona Lyon, Comisia Europeană (DG Sanco și DG Research) și Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului. Scopul EUCAN este să facă cunoscute informaţiile specifice diferitelor ţări cu privire la problemele legate de cancer, cu ajutorul datelor adunate din înregistrările despre cancer existente și din informațiile obţinute din cadrul bazei de date OMS  privind mortalitatea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button