GadgetSmartphone

Studiu Ericsson: 200 de milioane de abonamente LTE la sfârșitul anului 2013

Ericsson - Connected LifestyleEricsson a actualizat raportul său anual de mobilitate „Ericsson Mobility Report” lansat în noiembrie 2013 pentru a include și datele legate de trimestrul al patrulea al anului. Astfel, în 2013, numărul total de abonamente la serviciile de telefonie mobilă la nivel global a atins cifra de 6,7 miliarde, dintre care 109 milioane de abonamente noi au fost raportate în trimestrul al patrulea al anului. Totuși, numărul efectiv de abonați este de aproximativ 4,5 miliarde, deoarece mulți dintre aceștia dețin mai multe abonamente.

De asemenea:

  • Abonamentele la serviciile de telefonie mobilă au crescut cu 6% de la an la an și cu 1,5% de la trimestru la trimestru.
  • În trimestrul al patrulea din 2013, abonamentele la serviciile de broadband mobil au crescut cu aproximativ 150 de milioane, atingând cifra la 2,1 miliarde, reflectând o creștere de 40% de la un an la altul.
  • Abonamentele WCDMA și HSPA au crescut cu aproximativ 70 de milioane, iar cele LTE cu 40 de milioane, atingând 200 de milioane. În același timp, numărul total de abonamente capabile să susțină GSM a crescut cu 100 de milioane.
  • Peste 1 miliard de smartphone-uri au fost vândute la nivel global în 2013, reprezentând aproape 60% din numărul total de telefoane vândute în trimestrul al patrulea din 2013, comparativ cu 45% în aceeași perioadă a anului 2012. Cu toate acestea, dintre toate abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă, doar 30% au fost asociate cu smartphone-uri, tendința fiind, totuși, de creștere.

Traficul de date mobile la nivel global

Numărul de abonamente la serviciile de date mobile crește exponențial, generând creșterea traficului de date și volumului de date consumat per abonament. Traficul de date a crescut cu 15% între trimestrul al treilea și trimestrul al patrulea din 2013.

Ericsson Mobility Report Interim (1)

Ericsson Mobility Report Interim (2)

Ericsson Mobility Report Interim (3)

Ericsson Mobility Report Interim (4)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button