Parenting

Studentii romani participa la Hult Prize, una din cele mai mari competitii sociale internationale

Alex Taban, Ralu Voinea, Lucian Stroie
Alex Taban, Ralu Voinea, Lucian Stroie
O echipa de studenti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti participa la competitia internationala Hult Prize cu un proiect social ce are ca scop combaterea riscului insecuritatii alimentare.

Ideea proiectului a pornit de la faptul ca aproape jumatate din legumele si fructele produse nu ajung la indemana consumatorului datorita proceselor deficitare de colectare, depozitare si transport. Echipa BioDirect urmareste sa ofere solutii si metode eficiente de a obtine alimente sigure si suficiente, dar  mai ales dezvoltarea unei platforme  care sa faciliteze accesul la acestea.

Proiectul sustine revitalizarea oraselor, prin crearea unei platforme online ce permite cumpararea fructelor si legumelor direct de la producatori. BioDirect sustine si faciliteaza accesul la o alimentatie sanatoasa, optimizand procesele de colectare si distribuirea de hrana proaspata si naturala.

Solutia propusa de studentii ASE a fost inscrisa la una dintre cele mai mari competitii globale cu tematica sociala, denumita Hult Prize, sustinuta de grupul HULT si asociatia Global Clinton Initiative, prezidata si indeaproape sustinuta de insusi fostul presedinte Bill Clinton.

Dintr-un total de peste 10.000 de proiecte propuse, BioDirect a ajuns in etapa regionala a concursului, iar in prezent concureaza in cardul competitiei online pentru un loc in finala.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button