Foto-VideoGadget

Sony α77 II, pusă în vânzare din vara anului 2014

Sony a77IINoua cameră Sony α77 II păstrează precizia focusului, indiferent că trebuie să surprindă scene foarte dinamice pe terenul de sport sau mișcarea aripilor unei păsări.

Având la bază funcțiile apreciate de utilizatorii camerelor α77 și α700, modelul α77 II oferă pasionaților de fotografie îmbunătățiri considerabile ale imaginilor, dar și siguranța utilizării camerei în condiții dificile, datorită  body-ului rezistent la intemperii.

Calitatea imaginilor a fost îmbunătățită, iar sensibilitatea este mai ridicată cu 20% față de cea a modelului α77, astfel încât fotografiile sau înregistrările video să redea fără cusur cele mai fine detalii, chiar și în scenele cu lumină redusă.

Noua generație a sistemului AF cu detecția fazei în 79 de puncte

În premieră, modelul α77 II dispune de 79 de puncte de detecție a auto-focusului, inclusiv 15 puncte în cruce plasate în zona cea mai des utilizată a senzorului. Acest lucru ajută la focalizarea foarte precisă, chiar și în situațiile în care focalizarea trebuie să urmărească subiecte pe verticală.

Totodată, există un punct dedicat de auto-focus plasat orizontal în centrul senzorului, care permite o deschidere a diafragmei până la F2.8, asigurând precizia focusului atunci când sunt folosite obiective luminoase. Sistemul AF are performanțe îmbunătățite în condiții de iluminare scăzută, fixând cu precizie subiecții în scene cu luminozitatea sub EV-2 (ISO 100), nivel ce pune probleme chiar și ochiului uman.

O cantitate impresionantă de date provenind de la cele 79 de puncte de focus este procesată de algoritmul AF îmbunătățit. Acesta poate intui următoarea mișcare a subiectului analizând datele preluate de sistemul AF și cele despre poziția subiectului. Precizia sistemul de auto-focus este imbuntățită prin folosirea setării Lock-on AF, ce recunoaște subiectul după culori și poziția în scena încadrată.

Tehnologia cu oglindă translucidă sporește claritatea focusului, atât în fotografiere, cât și pentru scenele filmate. Sistemul menține focusul pe subiect chiar și atunci când prin cadru trece un obiect în mișcare.

Sony A77II LCD

În modul Expanded Flexible Spot, camera menține focusul chiar și atunci când subiectul iese din cadru, prin activarea a opt puncte AF ambientale care recunosc subiectul. Modul AF-C crește substanțial performanța auto-focusului pentru subiecți în mișcare.

Modul Lock-on AF permite utilizatorilor să selecteze unul din cele patru zone de auto-focus – Wide, Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot. Odată ce subiectul este identificat, camera menține focusul atâta timp cât declanșatorul este pe jumătate apăsat. Dacă subiectul se mișcă sau este schimbată încadratura, camera selectează în mod automat unul din cele 79 de puncte de auto-focus. Atunci când subiectul se mișcă prea repede, modul Expanded Flexible Spot este combinat cu Lock-on AF pentru îmbunătățirea detecției.

Pentru un control mai bun, rapiditatea cu care este urmărit subiectul poate fi ajustată în cinci pași simpli, când este utilizat modul de fotografiere AF – C. Atunci când mișcarea subiectului în cadru este predictibilă, o setare cu sensibilitate redusă scade riscul schimbării focusului atunci când un obiect intră în cadru, iar setările de sensibilitate ridicată sunt ideale atunci când fotograful urmărește subiecți diferiți plasați la distanțe diferite.

A77 II_video

O altă funcție nouă este Eye AF care detectează și focusează cu precizie ochii subiecților pentru realizarea portretelor sau imaginilor de grup. AF Range Control permite utilizatorului să limiteze focusul la o anumită zonă, cu cinci setări diferite ale timpului de focus.

Senzor de imagine Exmor™ CMOS de 24.3 megapixeli cu sensibilitate crescută

Dovada expertizei Sony în fotografie, senzorul de imagine Exmor™ CMOS de 24.3 megapixeli este dotat cu aceeași tehnologie care elimină spațiile dintre pixelii adiacenți ca în cazul α7R și α6000. Acesta oferă o sensibilitate cu 20% mai mare față de senzorul de imagine existent în modelele precedente, fără a sacrifica însă numărul de pixeli. Astfel, imaginile obținute cu ajutorul α77 II sunt  bogate în detalii și au un zgomot redus al imaginii, la valori ISO cuprinse între 100 și 25600.

Senzorul este completat de același procesor de imagine BIONZ X încorporat în α7 și α7R, care este de trei ori mai rapid în comparație cu modelele anterioare, fiind special optimizat pentru α77 II. Mai mult, acesta este ideal atât pentru obținerea unor imagini statice impresionante, cât și filmărilor Full HD, multumită funcțiilor de reproducere a detaliilor, reducerea difracției și a zgomotului în funcție de zonă.

A77 II__front

Fotografiere continuă de până la 60 de imagini la rezoluție completă, cu viteză de până la 12cps

α77 II oferă posibilitatea fotografierii în rafală până la 60 de imagini în format JPEG la rezoluție completă, cu o viteză de maximum 12cps (în modul Continuous Advance Priority AE).

Vizualizare a fotografiilor prin vizorul electronic OLED Tru-Finder și ecranul LCD rabatabil în 3 direcții

Încadrarea și focalizarea sunt realizate cu ușurință cu ajutorul vizorului electronic XGA OLED Tru-Finder™ cu rezoluție de 236.000 de puncte. Contrastul de trei ori mai mare[i] al acestuia asigură o reproducere fidelă a cadrului surprins, ce permite pasionaților să ajusteze efectele, focalizarea, timpul de expunere, precum și alte setări, înainte de apăsarea declanșatorului. Mai mult, unghiul larg de vizualizare, posibilitatea de a vedea compoziția chiar și fără a lipi ochiul de vizor, precum și afișarea mai multor setări de luminozitate și controlul temperaturii, oferă fotografilor o previzualizare fidelă a rezultatului final.

Asemenea modelului α99, noul α77 II este dotat cu un ecran LCD Xtra Fine tip 3.0 (7,5 cm), cu trei puncte de rotație, a cărui flexibilitate creativă oferă libertate totală utilizatorilor: fotografiere din orice unghi, de tip portret sau peisaj, cu trepied sau chiar fără.

Tehnologia WhiteMagic îmbunătățește semnificativ vizualizarea imaginilor pe ecran, chiar și în momentele cu luminozitate ridicată.

Control absolut prin intermediul butoanelor personalizabile

Asemenea modelului α77, butoanele de control frontale și cele din spate permit ajustări intuitive în timpul încadrării subiectului prin vizorul electronic, iar opțiunile de personalizare a acestora oferă un total de 51 de funcții ce pot fi atribuite celor 11 butoane. Mai mult, utilizatorii pot stoca în memoria camerelor foto până la 3 tipuri de setări personalizate, ușor accesibile prin intermediul selectorului de control, iar schimbarea accidentală a setărilor poate fi prevenită cu ajutorul funcție de blocare a modului de fotografiere, asemenea opțiunii existente în cazul modelului α99.

Rezistență sporită, ideală pentru entuziaști

Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, α77 II este proiectat astfel încât să reziste uzurii zilnice, fără a sacrifica însă confortul în utilizare, asigurat prin intermediul unui grip de dimeniuni mari, foarte bine conturat. De asemenea, sigiliile din jurul butoanelor camerei și protecția intrărilor formată din 2 straturi de material oferă modelului rezistență sporită la praf și umezeală. În completare, diafragma camerei este omologată pentru un număr de 150.000 de activări.

Sony a77II

Filmare în stil pro, cu autofocus continuu

Camera foto Sony α77 II poate înregistra Full HD 60p și 24p în format AVCHD 2.0. Asemenea fotografierii, tehnologia cu oglindă translucidă permite utilizatorilor activarea autofocusului continuu cu detecția fazei, asigurând urmărirea fidelă a subiectului în timpul filmărilor. Suita de funcții avansate, ideală pentru cameramanii profesioniști, include ajustarea sensibilității autofocusului pe 3 niveluri, funcția Zebra, precum și posibilitatea vizualizării nivelului de sunet. Mai mult, ieșirea HDMI oferă posibilitatea de a urmări înregistrările pe un monitor extern și de a transfera materialul video pe un dispozitiv extern de stocare, fără a mai fi nevoie de comprimarea acestuia.

Conexiune wireless ”one-touch” și control prin intermediul smartphone-ului

Conexiunea Wi-Fi integrată permite conectarea printr-o singură atingere cu telefoanele și tabletele Xperia™ sau cu orice smartphone și tabletă Android compatibile NFC, precum și cu laptopurile din gama VAIO. Cu opțiunea Smart Remote Control, camera foto poate fi conectată imediat la un dispozitiv mobil pentru a vizualiza fotografiile sau pentru a controla aparatul de la distanță.

Obiective și accesorii

Gama de 32 de obiective cu montură A disponibile pentru camera foto a77 II acoperă toate distanțele focale, de la wide la telefoto.

Printre modelele compatibile se numără atât obiective G, cât și ZEISS®, capabile să ofere cele mai bune imagini, alături de lentilele Sony STF (Smooth Trans Focus), ideale pentru a surprinde un efect bokeh extraordinar. Obiectivele premium de tip G includ lentile asferice, sticlă ED (Extra-low Dispersion), precum și un strat Nano AR, alături de un număr coniderabil de tehnologii optice Sony, ce contribuie la capturarea unor imagini la rezoluții mari, permițând în același timp obținerea unui efect bokeh impresionant.

Obiectivele ZEISS®, nume consacrat in domeniul fotografiei, sunt realizate în colaborare cu Sony și oferă un contrast puternic și rezoluție crescută, elemente care se regăsesc în fiecare imagine realizată cu ajutorul acestui tip de obiectiv.

De asemenea, mânerul opțional VG-C77AM sporește operabilitatea camerei foto și facilitează fotografierea pe verticală.

Aplicația α Library

Sony lansează de asemenea o aplicație nouă pentru posesorii de tablete, numită “α Library”, care este disponibilă pentru descărcare în App Store și Google Play. Aceasta oferă utilizatorilor informații și sfaturi despre fotografierea în diverse situații, recomandând obiectivele și accesoriile ideale pentru fiecare scenariu.


[i] În comparatie cu α77

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button