Foto-VideoGadget

Sigma lanseaza 18-35mm, primul obiectiv zoom cu diafragma constanta f1.8

Sigma Global Vision a anunțat lansarea unui nou obiectiv dedicat formatului APS-C (DX). Noul obiectiv, Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM, este, potrivit companiei, singurul zoom cu diafragma constanta la aceasta valoare – f/1.8. Astfel, obiectivul devine extrem de util in multe situatii, putand fi folosit cu succes la cadre de interior, sedinte foto si fotografie documentara.

Datorita diafragmei constante de f/1.8, obiectivul este foarte luminos fiind extrem de util in situatii de iluminare foarte slaba. Obiectivul pastreaza noua linie a gamei Sigma, avand designul bazat pe conceptul Art regasit si pe obiectivul Sigma 35mm f/1.4 DG HSM, un obiectiv foarte apreciat si foarte bine vandut inca de la lansarea sa, de anul trecut.

Totodata, obiectivul este compatibil si cu Sigma USB Dock, sistem care permite modificarea anumitor parametri tehnici ai acestuia. Distanta minima de focalizare este de 11cm, iar diafragma poate varia de la valoarea maxima de f/1.8, pana la cea minima de f/16.

Sigma 18-35mm f/1.8 are o greutate de 810g, simtindu-se in mana extrem de bine, oferind acea senzate de robustetet si incredere.

In concluzie, la ce ar putea fi util acest obiectiv, fotografilor? Le va fi util atunci cand vor fotografia intr-o camera cu lumina slaba, spre exemplu, sau vor dori sa realizeze portrete si sa obtina o separare evidenta a subiectului de fundal.

Totodata, obiectivul va fi extrem de util si la peisaje sau fotoreportaje, avand o plaja focala foarte viabila. Portrete, fotoreportaje, peisaje, fotografii in lumina slaba, fotografii close-up – cam acestea ar fi principalele genuri fotografile la care obiectivul va veni cu puncte forte!

Obiectivule Sigma este produs integral in Japonia si va fi disponibil pentru montura Nikon si Canon, in Romania, prin Simus Trading, reprezentant oficial Sigma in Romania si Photosetup.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button