Digitalizarea la nivel mondial a produselor, serviciilor şi proceselor are un impact profund asupra organizaţiilor. Disponibilitatea unor cantităţi imense de date creează oportunităţi fantastice pentru a obţine valoare şi perspectivă. Organizaţiile care stăpânesc big data management pot culege recompense semnificative şi să se distanţeze de concurenţii lor.
Multe organizaţii au în continuare dificultăţi în identificarea breşelor de securitate. Incidentele cibernetice sunt cel mai adesea ţinute secrete, clienţii şi factorii de decizie nefiind la curent în legătură cu frecvenţa, impactul şi cauzele atacurilor. Există lacune în cadrul de reglementare al raportării incidentelor, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene. Mai mult decât atât, ne confruntăm cu un schimb infim de informaţii între autorităţile naţionale în legătură cu lecţiile învăţate şi practicile de conducere, în ciuda caracterului global al ameninţărilor de acest gen”
Carmen Adamescu, Director departamentul de Asistenţă privind riscurile IT, Ernst & Young România.
În ultimii cinci ani, organizaţiile s-au confruntat cu o creştere a volumului scurgerilor de date atât în mod intenţionat cât şi neintenţionat. Raportul Ernst & Young arată că cele mai multe organizaţii au definită o politică în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor (72%) iar tot multe dintre ele (68%) au pus în practică programe de informare.
Cu toate acestea, adoptarea tehnologiei de prevenire a scurgerilor de date, rămâne relativ scăzută (38%).