Parenting

Şcoala Britanică din Bucureşti, premiată cu Eco-School Silver Award

Elevi-BSBŞcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a primit recent prestigiosul Eco-School Silver Award (Medalia de Argint a Şcolilor Eco) pentru angajamentul şi reuşita de a transforma incinta școlii într-un loc mai prietenos pentru mediul înconjurător.

Premiul, care este acordat anual de către Fundația Internațională pentru Educație Ecologică (FEE), cu sediul în Danemarca, este parte a unui program care implică școli din 65 de țări din întreaga lume. Fiecare școală urmează un proces de schimbare în șapte paşi și îi îndeamnă pe elevi să se implice personal în acțiunile ecologice.

Eco-School Silver Award a fost obţinut de elevii Şcolii Britanice din București care au completat cu succes toţi cei șapte paşi ai programului FEE pentru o școală mai “verde”. Acţiunile au culminat cu activitățile Săptămânii Eco de la BSB și concursul intern pentru desemnarea Codului Eco al şcolii. De mai mulţi ani, Şcoala Britanică din Bucureşti a desfăşurat acţiuni de reducere a amprentei de carbon, precum şi de educare ecologică a copiilor, însă este primul an când BSB a participat în cadrul programului Şcolilor Eco.

„Prin munca și dăruirea copiilor și a profesorilor pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale, am avut posibilitatea de a reduce semnificativ cantitatea de energie pe care o folosim în BSB. Cu toate acestea, nu ne vom mulţumi cu această reuşită și vom continua eforturile noastre în noul an școlar pentru a obține Medalia de Aur a Şcolilor Eco”, a declarat Jo Puddy-Wells, director al Şcolii Britanice din București.

Acţiunile programului “Școlile-Eco” fac parte din inițiativa ecologică “Planeta BSB” a Şcolii Britanice din București, care implică elevii în mod voluntar, crescând totodată gradul de conștientizare asupra problemelor de mediu. Inițiativele la nivel de școală includ acțiuni, cum ar fi concursul anual de decorare a Pomului de Crăciun Eco, Ora Pământului BSB în luna noiembrie, concursurile de poezie cu tematică de mediu, website-ul “Oamenii Copac”, care oferă sfaturi de mediu și provocări, concursuri de comportamente eco ale elevilor și de artă din materiale reciclabile sau sărbătorirea Zilei Verdi, pe 17 martie. Programul “Planet BSB” se află sub înaltul patronaj al ASR Prinţul Nicolae de România.

Cei șapte paşi ai programului şcolar FEE pentru sustenabilitate şi ecologie constau în principal în selectarea unui comitet Eco al Şcolii (1), revizuirea modului de funcționare a școlii din perspectivă ecologică(2), elaborarea și implementarea unui plan de acțiune din perspectiva sustenabilităţii (3), monitorizarea și evaluarea implementării planului (4), includerea eforturilor de sustenabilitate în programa școlară (5), informarea și implicarea studenților și a publicului larg cu privire la proiect (6) și în cele din urmă, producerea unui Cod-Eco al școlii. Premiul Şcolilor-Eco este recunoașterea punerii în aplicare cu succes de către școlile participante a programului de șapte paşi. FEE este o organizație internațională tip umbrelă care are în prezent 77 de organizații membre în 65 de țări din întreaga lume.

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a fost înfiinţată în anul 2000 ca o instituţie de învăţământ internaţional de elită, oferind acces la o educaţie britanică de înaltă calitate. BSB are în prezent peste 400 de elevi înscrişi în ciclul primar şi secundar şi este membru acreditat al COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button