Parenting

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti şi-a ales bursierii pentru următorul an şcolar

AISB PanoramaŞcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB), una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din ţara noastră, continuă şi în acest an programul de burse. Astfel, potrivit oficialilor şcolii, pentru anul şcolar 2014-2015 au fost aleși trei câștigători ai programului de burse, elevi care urmează să studieze pentru a obține Diploma de Bacalaureat Internațional, odată cu absolvirea liceului.

Bursele de studiu pentru 4 sau 5 ani sunt oferite de AISB elevilor cu rezultate şcolare deosebite, cu scopul de a le dezvolta aptitudinile și de a le oferi standarde superioare de învăţământ, iar ulterior de a le facilita accesul la universități de prestigiu din străinătate.

Elevii Şcolii Americane Internaţionale susţin Ziua Pământului printr-o activitate de ecologizare a pădurii Băneasa

Condițiile principale pentru ca un elev să fie selectat pentru un interviu și să obțină ulterior o bursă integrală la AISB sunt: demonstrarea unor abilități academice exemplare și a unei nevoi de susținere financiară, precum și implicarea în comunitate prin activități extracurriculare care să reflecte un comportament etic.

Ce licee din România participă la compețiția de robotică FIRST Tech Challenge?

Anul acesta au fost 20 de candidaţi dornici sa obţină bursele care să le faciliteze intrarea în sistemul de învăţământ oferit de AISB. Portofoliul de candidaţi a cuprins atât elevi de la şcoli naţionale de stat din Bucureşti, cât şi de la şcoli private. 14 dintre elevii participanţi au optat pentru bursa de studii de 5 ani, iar restul pentru cea de 4 ani.

Procesul de selecţie s-a realizat prin depunerea unui dosar, susţinerea unui examen de limba engleză şi susţinerea unui examen la matematică. În urma unei prime faze a concursului (dosar şi examene), au fost selectati elevii care au fost intervievaţi de către comisia de acordare a burselor.

Aceasta a fost compusă din directorii liceului şi gimnaziului, directorul şcolii, directorul financiar, directorul de admiteri, consilierii şcolii şi două cadre didactice.

Pentru anul școlar 2014-2015, Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti a ales să acorde trei burse integrale: două burse pentru 4 ani de studiu unei eleve de la o școală de stat şi unui elev dintr-o școală privată din Bucureşti, care vor intra la toamnă în clasa a 9-a, și o bursă de 5 ani de studiu, acordată unui elev din învățământul privat, care urmează să înceapă clasa a 8-a.

Elevii vor avea acces la o programă internațională, bursa acoperind integral taxele de școlarizare precum și costurile activităților extrașcolare dovedite ca fiind benefice și necesare pentru a le oferi o experiență educațională completă. În fiecare nou an de studiu se verifică eligibilitatea elevilor pentru continuarea bursei. Se re-evaluează situaţia financiară a familiei, conduita şi performanţele şcolare ale elevului pentru a se stabili că acestea sunt conforme cu aşteptările școlii față de toți elevii ei.

AISB este adepta unei politici non-discriminatorii de selectare şi admitere a beneficiarilor burselor. Bursele au fost distribuite în baza unui criteriu comparativ, fără a lua în considerare rasa, culoarea, genul, religia, abilităţile fizice, orientarea sexuală, originile naţionale sau etnice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button