Gadget

SAP 360 Customer îngroapă soluţiile CRM?

sapNumărul soluțiilor importante pentru managementul relaţiilor cu clienţii lansate în ultimele trei luni este de ordinul zecilor, iar SAP continuă trendul. Liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business a lansat noua soluţie SAP 360 Customer, disponibilă pe platforma SAP HANA și care integrează puterea tehnologiilor in-memory computing, cloud şi mobility. Acest lucru permite companiilor să revoluţioneze modul în care relaţionează cu proprii clienţi, depăşind abordarea tradiţională dată de soluţiile CRM (Customer Relationship Management). 

de Marian Crăciun

SAP 360 Customer va oferi companiilor capabilităţi unice de a transforma informaţiile disponibile despre clienţi în acţiuni rapide şi de a dezvolta cu fiecare dintre aceştia relaţii personalizate. Prin utilizarea tehnologiilor mobile, noua soluţie va permite organizaţiilor să ofere clienţilor o experienţă superioară în desfăşurarea proceselor operaţionale, iar prin încurajarea colaborării dintre client şi companie, va rezulta creşterea vitezei interacţiunii dintre aceştia.

Soluţia va schimba modul în care organizaţiile îşi desfăşoară activitatea, şi va ajuta companiile să se promoveze mai bine, să vândă mai bine şi să livreze servicii mai bune, creând astfel o experienţă într-adevăr remarcabilă pentru proprii clienţi. Cu soluţia SAP 360 Customer, rulată pe platforma SAP HANA, companiile obţin o perspectivă de 360 de grade asupra relaţiilor cu clienţii în timp real şi pot lua decizii în orice moment, de oriunde din lume”

Bill McDermontt, co-CEO SAP

În climatul de afaceri actual, relaţiile cu clienţii devin principalul avantaj competitiv pentru companii, iar aşteptările clienţilor continuă să urce.

Pur şi simplu, nu mai este suficient ca organizaţiile locale doar să reacţioneze la solicitările clienţilor. Companiile trebuie să înţeleagă nevoile clienţilor, preferinţele acestora, precum şi profilul social, şi să caute proactiv mijloace pentru crearea unor relaţii personalizate şi diferenţiate cu aceştia. Tehnologia inovativă dată de platforma de in-memory computing SAP HANA, împreună cu soluţia SAP 360 Customer, va transforma această viziune în realitate pentru companiile din România şi din întreaga lume”

Valentin Tomşa, directorul SAP România.

Soluţia SAP deja transformă modul în care companiile interacţionează cu clienţii. Lenovo, companie din domeniul tehnologiei cu o cifră de afaceri anuală de peste 29 de miliarde de dolari şi al doilea cel mai mare distribuitor de calculatoare din lume, se numără printre primele organizaţii care a adoptat platforma SAP HANA, pentru a susţine creşterea rapidă a companiei.

Elemente esenţiale ale noii soluţii SAP 360 Customer

Clienţii vor beneficia în principal de trei caracteristici esenţiale ale noii soluţii SAP 360 Customer, şi anume:

•             Informaţii în timp real: Organizaţiile vor avea la dispoziţie informaţii despre clienţi în timp real, vor putea înţelege mai bine nevoile şi preferinţele clienţilor, pentru a putea prezice în viitor comportamentul acestora. Aceste capabilităţi de informare în timp real despre client sunt bazate pe interacţiunile directe dintre companie şi client, dar şi pe informaţiile publice disponibile pe reţelele sociale, accesibile în condordanţă cu legislaţia în vigoare pentru protecţia datelor. Companiile vor putea accesa volume mari de date, în perioade de timp mai scurte, crescând în mod semnificativ viteza proceselor operaţionale desfăşurate şi revoluţionând modul în care acestea pot adopta decizii – de oriunde din lume, de pe orice dispozitiv.

•             Interacţiuni în timp real: Companiile vor putea utiliza informaţii critice despre clienţi pentru a putea interacţiona cu aceştia prin intermediul oricăror canale de comunicare disponibile. Organizaţiile vor putea furniza servicii de relaţii cu clienţii în mod diferit, oferind o experienţă personalizată fiecărui client în parte, în funcţie de nevoile şi cerinţele acestuia. Companiile vor putea reacţiona la deciziile clientului, pe măsură ce acesta le adoptă, ceea ce dă posibilitea organizaţiilor de a acţiona proactiv pentru rezolvarea problemelor semnalate de client, pentru introducerea de noi produse sau servicii sau pentru stabilirea acţiunilor viitoare.

•             Execuţie în timp real: Companiile vor putea desfăşura instant servicii integrate şi personalizate de relaţii cu clienţii, putând astfel să se ridice la standardele impuse de către aceştia. Prin valorificarea celor mai bune practici din industrie, inerente soluţiilor SAP, organizaţiile vor putea îmbunătăţi eficienţa şi eficacitatea fiecărui process derulat cu clienţii. Acest lucru va permite angajaţilor din companii, din departamentele de marketing, vânzări şi servicii, să utilizeze mai bine informaţiile despre clienţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button