Gadget

RING IT UP, tema campionatului de robotică FIRST Tech Challenge adresat liceenilor

FTCroboticsregional2012_3683
Pe 22 şi 23 martie, tinerii pasionaţi de robotică (şi nu numai) sunt invitaţi să participe la campionatul FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiţie de robotică din Europa Centrală și de Est adresată elevilor de liceu. În cadrul evenimentului organizat de Şcoala Americană Internaţională din București – al treilea de acest gen organizat de instituţie – participă 11 echipe formate din elevi pasionați de tehnologie.

de Oana Coşman

Echipele participante au în componență până la 10 membri, elevi cu vârste cuprinse între 14-18 ani ce provin din 10 școli. Alături de cele 8 școli internaționale din Europa Centrală și de Est, la competiția din acest an participă și două școli publice: Colegiul Tehnic „Petru Maior” București şi Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Voluntari, și o echipă independentă din Voluntari – Solar Star. Școala Americană Internațională din București este reprezentată în competiție de echipa Professional Amateurs.

Elevii înscriși în competiție au responsabilitatea de a proiecta, a programa și construi câte un robot cu care vor participa în concurs formând alianțe contra altor echipe. Kit-urile de asamblare a roboților sunt refolosibile de la an la an și sunt importate din Statele Unite. Asamblarea roboților de către echipe sub îndrumarea instructorilor și a mentorilor necesită o strategie bazată pe principii solide de inginerie. Roboții vor funcționa independent 40 de secunde iar apoi vor fi actionați prin telecomandă câte 2 minute pentru fiecare meci. Tema acestui sezon este RING IT UP!

În prima zi a competiţiei vor avea loc meciuri de test pentru antrenamentul echipelor, a doua zi urmând să aibă loc meciurile de calificare și finala. Alianța câștigătoare va avea ocazia să participe la Campionatul Mondial organizat în Statele Unite ale Americii ce va avea loc la finalul lunii aprilie.

Competiţia de Robotică FIRST Tech Challenge este inițiată de FIRST, o organizație internațională ce își propune să inspire tinerii să devină lideri în tehnologie și știință prin intermediul unor activități antrenante care să le dezvolte aptitudinile tehnologice.

Evenimentul este organizat în colaborare cu PTC Inc. care susține competiția atât financiar cât și prin acordarea de software gratuit pentru proiectare 2D/3D, PTC Creo, sesiuni de training și granturi pentru echipele participante în competiție .

Competiții similare se mai desfașoară și în Rusia, Germania, Spania și Franța.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button