GadgetTrends

Review: Western Digital My Cloud – stocare în cloud-ul personal

Western Digital My Cloud1Accesul la fişierele personale poate fi acum un proces rapid şi sigur. Graţie noului dispozitiv My Cloud creat de Western Digital, utilizatorii pot accesa informaţiile personale oricând, de oriunde.

WD My Cloud este un NAS (Network-Attached System) cu un singur hard disk, cu o capacitate de stocare între 2 şi 4TB. Conceptul din spatele acestui produs este: orice utilizator trebuie să aibă acces la datele personale oricând, de oriunde. Totul într-un mod securizat. Aceasta este caracteristica principală care diferenţiază dispozitivul de un serviciu clasic de stocare în cloud; toate datele sunt stocate pe hard disk-ul integrat, aflat în siguranţă în locuinţa sau biroul utilizatorului.

Instalarea se realizează rapid. Este necesară doar tastarea adresei IP în web browser şi crearea unui user name şi a unei parole. Imediat după se deschide o interfaţă de control intuitivă. Aceasta permite inclusiv monitorizarea stării hard disk-ului integrat, oferind utilizatorilor informaţii precum temperatura de operare sau spaţiul liber disponibil. Prin intermediul interfeţei de control puteţi adăuga useri, stabili drepturi pentru fiecare în parte şi asigna parole.

Western Digital My CloudOdată configurat, veţi putea folosi My Cloud în reţeaua locală chiar dacă aveţi sau nu acces la Internet.

Procesul de accesare de la distanţă al fişierelor poate fi realizat prin intermediul unui PC, Smartphone sau Tabletă (Android sau iOS) conectate la Internet, întocmai ca un serviciu de stocare bazat pe cloud. Aplicaţia mobilă principală este denumită WD My Cloud şi permite realizarea de management de fişiere şi directoare; cea de-a doua aplicaţie, WD Photos, realizează sincronizarea conţinutului media între dispozitivul mobil şi NAS.

Capacitatea de stocare a dispozitivului primit în testare a fost de 2TB, aceasta putând fi extinsă prin conectarea unui hard disk extern la portul USB 3.0 aflat în spatele dispozitivului. Totuşi, acest scenariu devine aplicabil foarte rar. 2TB sunt suficienţi pentru a stoca aproximativ 420 000 de fotografii (aproximativ 5MB fiecare).

Ca şi concluzie, WD My Cloud este dispozitivul perfect pentru cei care doresc să acceseze, să partajeze cu prietenii fişiere, sau să uploadeze poze, clipuri video sau documente direct pe unitatea de stocare de acasă. Totul într-un mod securizat.

Specificaţii tehnice:

IntefaţăGigabit Ethernet, USB 3.0
Viteză de transfer USB 3.05 Gb/s (Max)
Viteză de transfer USB 2.0480 Mb/s (Max)
Capacitate de stocare2TB
CompatibilitateWindows/Mac

Related Articles

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button