Companii

Recolamp a colectat 476 tone deșeuri de echipamente de iluminat în 2014

Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România în 2007, a colectat și reciclat în 2014 – 476 tone de deșeuri din echipamente de iluminat. În baza acestor rezultate, Recolamp și-a îndeplinit ținta europeană de colectare de 40%, din media cantităților puse pe piață în ultimii doi ani de către producătorii participanți în Asociație.

În 2014, Recolamp a reprezentat 164 de producători/importatori de echipamente de iluminat, cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice puse pe piață – categoria 5, conform clasificării din HG 1037/2010. În numele participanților săi, Asociația a colectat 476 de tone deșeuri din surse și corpuri de iluminat.

În 2014, Recolamp a produs, distribuit și avea în utilizare la diverși parteneri – generatori de deșeuri, 17.000 de recipiente pentru colectarea deșeurilor. Orice companie din România poate solicita containere customizate și poate beneficia de infrastructura națională de colectare pe care Asociația a dezvoltat-o. Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale Recolamp în 2014, cifrele exacte vor fi comunicate la închiderea situațiilor financiare. În momentul de față, rezultatele preliminare pentru 2014 indică faptul că participanții Recolamp au pus pe piață circa 6,7 mil. unități de echipamente de iluminat, cu 2% mai mult decât cifrele raportate în 2013. Prin urmare, Recolamp a înregistrat venituri de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând contravaloarea Timbrului Verde de 0,9 lei (plus TVA), aplicat la fiecare echipament vândut de către producătorii Asociației.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button