GadgetSmartphoneTrends

Războiul continuă: iPhone 6 Plus mușcă din livrările smartphone-urilor cu Android

android vs iphoneÎn ultimele trei luni ale anului trecut, livrările smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android, al celor de la Google, au intrat pe o pantă descendentă după intrarea pe piață a celor mai noi gadgeturi cu iOS ale Apple, iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Ultimul trimestru al anului, și cel mai important pentru industrie, pentru că se contabilizează cumpărăturile făcute de consumatori în perioada sărbătorilor de iarnă, a marcat primul trimestru de scădere pentru smartphone-urile cu Android. În plus, Apple a reușit să câștige un segment important de piață în doar trei luni de prezență oficială pe piață a celor mai nou lansate smartphone-uri.

În plus, noile telefoane ale gigantului american Apple au reușit să ridice totalul livrărilor de smartphone-uri ale companiei la același nivel – dacă nu chiar mai sus – cu cele ale Samsung, liderul pieței de Android. Potrivit informațiilor Strategy Analytics, citate de CNET, fiecare dintre cele două companii au prins 20% din piață în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, în al patrulea trimestru din 2014, Apple a livrat 74,5 milioane de telefoane mobile, cu 90% mai multe față de trimestrul anterior, în timp ce segmentul telefoanelor mobile inteligente cu Android a scăzut cu 5%, la un total de 205,56 milioane de unități.

La nivelul întregului an 2014, vânzările tuturor telefoanelor mobile cu Android au trecut pragul de 1 miliard de unități.

În ceea ce privește nișa smartphone-urilor aflate în portofoliul Microsoft, Windows Phone, vânzările acestora au crescut cu 19% în ultimul trimestru al lui 2014, la 10,7 milioane de unități, potrivit datelor ABI Research.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button