BeautyBusinessHealthInterviuriLife&Style

Raluca Harnagea, R1 Aesthetic: Si barbatii au inteles importanta esteticii medicale

– De ce si ce anume te-a determinat sa alegi profesia de medic dermatolog?

Mi-am dorit dintodeauna sa devin medic, stiam ca este un traseu lung cu multe compromisuri si sacrificii, insa a fost un vis de-al meu si al mamei mele care a devenit realitate.

-Ce ai sfatui persoanele care merg pentru prima data la o procedura estetica? De ce criterii sa tina cont atunci cand trebuie sa decida unde sa mearga?

Mereu am recomandat pacientilor sa aleaga un medic pe care il considera ca abordeaza un stil apropiat de ceea ce isi doreste, intrucat atat eu cat si ceilalti colegi de-ai mei care efectueaza proceduri non invazive, folosim tehnici diferite de injectare, deci rezultatele vor fi mereu diferite. De aceea este important sa urmezi un singur medic care sa cunoasca istoricul tau, ce a folosit in trecut, ce nu a functionat sau, din contra, ce s-a potrivit cel mai bine, pentru a avea rezultate armonioase si de durata.

– Care este cea mai ceruta procedura la voi in clinica de catre femei?

Toate procedurile care se efectueaza la noi in clinica sunt la mare cautate de catre pacienti, cred ca predomina in principal netezirea ridurilor  de la nivelul etajului superior al fetei cu toxina botulinica si augmentarea sau hidratarea buzelor cu acid hialuronic.

– Am vazut ca vin si barbati… ei ce proceduri aleg?

Da, barbatii apeleaza si ei la proceduri estetice, in numar mai mare decat acum cativa ani, asta inseamna ca au inteles si ei importanta esteticii medicale si faptul ca se pot obtine rezultate naturale sau se poate preveni imbatranirea prematura a pielii cu aceste interventii non invazive.

Fie ca vorbim despre toxina botulinica, acid hialuronic, epilare definitiva sau remodelare corporala, domnii sunt pacienti constiinciosi care respecta mereu indicatiile medicului si revin la timp pentru touch up.

– Cand trebuie sa apeleze un pacient la procedura de marire a buzelor? Si la cat timp rezultatele sunt vizibile? Cat timp dureaza procedura de injectare si la cat timp trebui sa revina la cabinet?

Nu sunt criterii atunci cand cineva apeleaza la procedura de marire a buzelor, oricine poate efectua aceasta interventie, chiar si persoanele  16-18 ani care se prezinta la clinica cu unul dintre parinti.

Rezultatele sunt vizibile din aceeasi zi, insa dureaza 7-10 zile pana cand edemul inflamator sau echimozele se vor retrage.

Primele injectari la nivelul buzelor au o remanenta mai mica, deoarece este o zona mobila si acidul hialuronic se resoarbe mai repede, insa dupa cateva peoceduri repetate la un interval mai scurt la inceput, remanenta creste semnificativ, am paciente care vin si dupa 2-3 ani pentru touch up.

– De la ce varsta recomanzi toxina botulinica pentru ridurile de expresie? 

Dupa cat timp rezultatele sunt vizibile  si la ce perioada ar trebui sa vina pentru a face o noua procedura?

Pentru acest tratament cu toxina botulinica nu mai exista limita de varsta cum era acum cativa ani, pentru ca se recomanda in special preventia ridurilor, si se poate realiza un mezobotox sau un baby botox in functie aspectul clinic al ridurilor.

Botoxul se instaleaza treptat in 10-14 zile, iar eu personal recomand efectuarea acestei proceduri de 2 ori pe an.

– De ce pacientii ar trebui sa aleaga clinica R1 Aesthetic?

Pentru ca personalul clinicii se va  ocupa de dumneavoastra, veti primiti toate informatiile necesare inainte de a efectua o procedura, se vor explica in detaliu pasii interventiilor, fie ca vorbim despre o simpla epilare laser sau de proceduri injectabile/chirurgicale, ne vom stradui ca vizita dumneavoastra in clinica sa se desfasoare asa cum ati planuit intr-un ambient placut si cu energie pozitiva.

Tratamentele in clinica noastra sunt personalizate, pacientii nostri devin fideli pentru ca incercam sa oferim cele mai bune rezultate.

– Daca aveti pacienti care doresc sa exagereze le faceti pe plac? Sau mergeti pe un efect cat mai natural? S-a intamplat sa refuzati vreoun pacient?

Se intampla deseori ca unii pacienti sa solicite proceduri desi nu au nevoie, sau sa doreasca sa dobandeasca aspectul unei anumite persoane publice. In aceste cazuri se explica ce se poate face, daca se poate bineinteles, avem in clinica si suport psihologic pentru anumite cazuri, si se intampla destul de des sa refuzam unii pacienti, mai des decat acum cativa ani.  Probabil social media influenteaza destul de mult deciziile anumitor persoane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button