Parenting

Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards si-a desemnat castigatorii

romanian csr awards 2013Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards 2013 si-a desemnat castigatorii in cadrul unei Gale de premiere dedicata exclusiv companiilor. Au fost acordate 43 de premii si mentiuni speciale, unui numar de 31 de companii care au derulat proiecte de Responsabilitate Sociala in anul 2012. Pe lista castigatorilor s-au aflat atat companii mari, cu peste 500 de angajati, cat si companii cu sub 500 de angajati.

de Marian Crăciun

In cadrul Galei au fost acordate si trei premii speciale, premii ai caror castigatori au fost desemnati de catre echipa CSRmedia.ro. La categoria Leader CSR a fost desemnata Mona Nicolici, Community Relations Manager la OMV Petrom, pentru aportul semnificativ adus la dezvoltarea domeniului Responsabilității Sociale Corporative în România. La categoria Star CSR a fost premiat Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, pentru disponibilitatea sa de a se alătura cauzelor sociale și de a susține diverse activități pentru a schimba în bine destinele celor mai puțin favorizați de soartă.

La categoria Blogger pro-CSR au fost desemnati castigatori Cristina Bazavan si Cabral Ibacka. Lista completa a castigatorilor poate fi gasita pe CSR Media.

Organizarea acestei competiții a venit în momentul în care domeniul Responsabilității Sociale a cerut o competiție exclusivă. Ne-am gândit că un astfel de eveniment poate să dea un impuls domeniului de CSR din România, prin evidențierea proiectelor și campanilor care au reușit să schimbe lucruri în comunități. Mulțumim celor care au înscris proiecte în această primă ediție a competiției Romanian CSR Awards si partenerilor GSK, Cosmote si E.On Romania care au avut incredere in noi si ne-au sprijinit in organizarea acestei galei”

Lacramioara Botezatu, Project Manager al Romanian CSR Awards.

Prima editie a Romanian CSR Awards a aliniat la start nu mai putin de 84 de proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa, implementate pe parcursul anului trecut. Valoarea finantarii acordata pentru derularea acestora a depasit 4 milioane de euro. Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate de catre opt membri ai Juriului in intervalul 15 februarie – 15 martie.

Pentru stabiliea castigatorilor, membrii juriului au ținut cont de impactul și relevanța proiectelor pentru comunități. Au luat în calcul, de asemenea, numărul de beneficiari, de angajați și voluntari implicați în proiect, dar și eficiența bugetului investit. Nu în ultimul rând, au fost apreciate rezultate proiectului. Fiecare membru al juriului a evaluat toate cele 84 de proiecte înscrise în competiție. Pentru fiecare proiect validat spre jurizare evaluatorii au acordat maximum 100 de puncte, scorul final fiind dat de raportul dintre totalul de puncte adunat de fiecare proiect în parte și numărul de evaluatori.

Parteneri strategici ai competitiei au fost: GlaxoSmithKline Romania, Cosmote si E.ON Romania. Parteneri media ai evenimentului au fost: Forbes, Romania Pozitiva, RFI, Actionam Responsabil, Comunicate de afaceri, Ziare.com, Business24, mediaTRUST, GoodSign.ro

Related Articles

2 Comments

  1. Multumim pentru sustinere si pentru implicarea in jurizarea proiectelor. Stim ca nu a fost usor, de aceea recunostinta noastra este mare :)

    1. A fost o placere. Chiar daca jurizarea mi-a rapit cel putin o jumatate de zi :)))! Felicitari voua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button