Going Out

Philips Lighting participă la Spotlight

Philips Lighting România susţine evenimentul derulat de Primăria Bucureşti dedicat Anului Internaţional al Luminii, intitulat Spotlight Festival, prezentând bucureştenilor, în perioada 23-25 aprilie 2015, un proiect inovator ce are la bază interacţiunea cu lumina şi comunicarea emoţiei prin lumină.

Proiectul prezentat de Philips Lighting România în cadrul Spotlight poartă semnătura arhitecţilor studio-ului de creaţie MATIUS şi surprinde modul în care lumina inteligentă creează emoţii şi influenţează spaţiile urbane prin interacţiunea directă cu utilizatorii.

Festivalul Internaţional al Luminii este un prilej prin care putem arăta că lumina reprezintă un liant social în comunicare şi în transmiterea emoţiilor. Prin intermediul instalaţiei create cu sprijinul şi viziunea arhitecţilor MATIUS, demonstrăm rolul central al luminii în cadrul lumii moderne şi valorificăm unul dintre cele mai importante aspecte ale unei vieţi frumoase: lumina.

Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE, Lighting CEE

Înscris cu numele “Lumină şi Emoţie by Philips”, proiectul dedicat Festivalului Internaţional al Luminii propus de MATIUS şi Philips Lighting România este o creaţie ce valorifică materialele naturale (lemn/ elastic/ plexi) şi lumina LED. Ideea care a stat la baza construcţiei este legată de arhitectura emoţiei transmisă prin intermediul luminii şi de dezvoltarea durabilă ce se poate face prin consum eficient de resurse energetice, prin întoarcerea la armonia naturii şi la legăturile sociale vii.

Instalaţia va fi vizibilă atât ziua, cât şi noaptea, fiind concepută ca un joc din elastice în formă de raze de lumină ce au ca sursă tehnologia LED. Philips va expune cele mai inovatoare sisteme de control ale luminii pentru interior şi exterior, iar participanţii vor putea interacţiona direct cu acestea prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

Tehnologia dezvoltată de-a lungul timpului oferă pentru arhitecţi instrumente din ce în ce mai sofisticate, pentru ca lumina să fie din ce în ce mai prietenoasă, mai ‘modelabilă’, mai flexibilă şi mai mult parametrizabilă. Pentru MATIUS, ca studio de arhitectură dedicat retailului, lumina este modul cel mai eficient de transmitere a entuziasmului, a bucuriei, a emoţiei.

Matius Ichim, MATIUS Studio

Proiectul “Lumină şi Emoţie by Philips” a fost realizat de arhitecţii MATIUS, cu sisteme LED oferite de Philips Lighting România, cu scopul de a promova o mai bună înţelegere a rolului esențial al luminii în peisajul contemporan şi de a crea un spaţiu public şi interactiv. Construcţia poate fi văzută în perioada 23-25 aprilie, în Piaţa Universităţii, la Statui.

Philips Lighting dedică anul 2015 – Anul Internaţional al Luminii – soluţiilor de iluminat inteligente care se regăsesc sub umbrela Connected Lighting. Iluminatul cu LED este cea mai profundă schimbare în industria iluminatului, având la bază o tehnologie eco-friendly: durată mai mare de viaţă, economie de energie, control asupra luminii.

Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii se află la prima ediţie şi îşi propune să includă Bucureştiul în circuitul celor mai importante festivaluri de profil şi, în acelaşi timp, să ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România. 

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piaţa Naţiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformându-se într-o expoziţie-gigant, iar spaţiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalaţiilor interactive şi al spectacolelor de lumini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button