Media

Pe 8 mai încep semifinalele “Românii au talent”

După ce au vizitat 8 oraşe şi au întâlnit mii de pretendenţi la titlul de cel mai talentat român şi la câştigarea marelui premiu de 120.000 de euro sau a celui de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, cei patru juraţi şi gazdele emisiunii Românii au talent continuă spectacolul în semifinalele celui mai urmărit show de divertisment din istoria televiziunii. Pe 8 mai începe spectacolul live, de la 20:30, numai la PRO TV!

Din sute de concurenţi prezenţi la preselecţii, doar 60 au demonstrat că sunt cu adevărat talentaţi şi că merită să meargă mai departe în semifinalele competiţiei, fiind aleşi de către juraţi. Cu aceştia şi cu numerele lor surprinzătoare ne vom întâlni, începând cu 8 mai, într-un decor nou și spectaculos.

Sezonul acesta vor fi 5 semifinale Românii au talent, care vor prezenta câte 12 concurenți. În finala show-ului vor ajunge 3 concurenți din fiecare semifinală: doi aleși de public și unul ales de către jurați, dintre concurenții clasați pe locurile 3 şi 4 în preferinţele celor care votează.

“Suntem pregătiţi ca, începând cu 8 mai, să le oferim telespectatorilor continuarea live a celui mai urmărit show de divertisment realizat vreodată în România. Fiind deja la cel de-al cincilea sezon, putem spune că avem în spate o istorie de popor talentat. În semifinalele competiţiei pregătim foarte multe surprize, dar şi o promisiune: vom aduce emoţia la cote uluitoare!”, a declarat Dan Alexandrescu, producătorul executiv Românii au talent.

Pentru prima dată, decorul Românii au talent se aliniază celor folosite în versiunile din Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Întregul decor va fi format din foarte multe lumini inteligente performante, o scenotehnică impresionantă, care vor face din Românii au talent un show spectaculos, unic în România.

Sute de specialişti în televiziune vor lucra la această producţie grandioasă, pentru a le aduce telespectatorilor în fiecare vineri seara cel mai bun show de divertisment. Pentru fiecare semifinală live, echipa de producție va folosi 14 camere full HD, foarte multă tehnologie şi suprafeţe de ecrane led fără precedent, ecranul principal de 10×5 metri fiind cel mai performant din ţară la momentul actual. Suprafaţa uriaşă de ecrane led va acoperi jumătate din decor, ceea ce va face ca la numărul fiecărui concurent să se creeze un decor virtual, care va continua până în gradene.

O altă noutate în decorul Românii au talent este reprezentată de două jumătăți perfecte de cerc, cu suprafețe foarte mari, amplasate pe părțile laterale ale scenei, ale căror raze din fâșii de led vor completa proiecțiile gândite pentru fiecare moment. Masa juraţilor va fi sezonul acesta reprezentată de un podium oval, complet luminat, situat între gradene şi scenă.

Începând cu acest sezon, cel mai iubit show de televiziune din România se mută în Ştefăneşti, într-unul dintre studiourile Kentauros Media.

“Din punct de vedere regie, promit că anul acesta vom avea show-uri complexe, cu numere spectaculoase atât ca regie şi scenariu, cât şi ca scenografie, grafică şi jocuri de lumini, care se îmbină perfect cu poveştile concurenţilor. Aceştia au venit cu idei inedite şi surprinzătoare pentru semifinale, care reprezintă o adevărată provocare pentru echipă în ceea ce priveşte punerea în scenă. Echipa de producţie şi cea de creaţie nu încearcă să cosmetizeze ideile concurenţilor. Tot ce facem este să le oferim suport creativ şi logistic, pentru ca fiecare să-şi pună în scenă planul şi să se poată prezenta cu şanse egale în faţa publicului. Mă bucur foarte tare că cei selectaţi de juriu ne-au surprins cu numere spectaculoase, care presupun scenografie, grafică, recuzită, costume, având fiecare câte un pachet complet. Acest lucru demonstrează şi interesul foarte mare de a câştiga și ne confirmă, încă o dată, că juraţii au ales foarte bine. Noi vom oferi un spectacol desăvârşit, iar conţinutul va fi oferit de românii talentaţi!”

Adrian Batista, regizorul Românii au talent

Fiecare semifinală va avea cel puţin o surpriză, de la momentele prezentate de către concurenţi, la invitaţii speciali care vor încinge atmosfera pe scenă. Una dintre surprizele acestui sezon va fi Tiberiu Albu – câştigătorul sezonului 4 Vocea României. El va împărtăşi din experienţa sa şi va încânta atât publicul, cât şi telespectatorii cu interpretarea, în premieră, a unor melodii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button