Gadget

Panasonic, premiat pentru excelenţă în designul de produs la “red dot”

40W LED Modern ClassicProducătorul de electronice Panasonic, unul dintre cei mai mari jucători la nivel internaţional, va fi recompensat în data de 1 iulie 2013 în Essen, Germania, cu două premii “red dot” pentru designul produselor casnice din seria Breakfast Series şi pentru becul eficient cu LED, având un design atrăgător, modern-classic. 

Competiţia de design recunoscută internaţional Design Zentrum Nordrhein Westfalen acordă sigiliul de calitate “red dot” încă din 1955. Anual un juriu de profesionişti de renume jurizează înscrierile pentru designul de produs, designul de comunicare şi concept design. În 2012 premiile red dot au primit peste 15.000 de înscrieri din 70 de ţări. Criteriile de jurizare au inclus gradul de inovaţie, funcţionalitatea, calitatea formală, longevitatea şi compatbilitatea ecologică.

În acest an, toaster-ul şi filtrul de cafea Panasonic, alături de ceainicul din gama Breakfast Series şi becul de 40W au impresionat cei 37 de juraţi red dot şi au fost alese din 4.662 de înscrieri, ca exemple de design inovativ şi de succes.

Bucătăria este recunoscută frecvent ca fiind locul creativ şi plin de viaţă al căminului modern, liniile contemporane şi curate ale gamei Panasonic Breakfast Series au fost recunoscute pentru răspunsul oferit la dorinţa unui design enigmatic şi inteligent care să completeaze stiluri de diferite, fără a compromite funcţionalitatea. A fost acordată o atenţie particulară folosirii materialelor inovative, de calitate superioară, care să asigure un design iconic pentru noua gamă. toaster (Small)

Becul de tip LED Panasonic a fost apreciat pentru tehnologia unică şi inovativă Cente-Mount (CMT) care difuzează lumina în direcţii diferite. Această tehologie permite becului LED să reproducă strălucirea caldă a becurilor tradiţioale cu incadescenţă cu care consumatorii sunt familiarizaţi. Fiecare bec LED rezistă la 40.000 de ore de folosire şi se potriveşte fasungurilor tradiţionale, astfel că utilizatorii pot trece mult mai uşor de la becurile cu incadescenţă la cele moderne, mult mai economice.

Prof. Dr. Peter Zec, iniţiator şi CEO red dot a subliniat faptul că atât compenţele solide în design cât şi succesul economic din prezent sunt în acord total: “Câştigătorii premiilor red dot: product design 2013 sunt protagoniştii unei culturi şi industrii de design foarte bine dezvoltate. În prezent, este din ce în ce mai greu să distingem între produse bine concepute. Frecvent, calităţile speciale se regăsesc în detalii.  Mai mult,  produsele care trec testul în faţa privirilor critice ale juriului internaţional red dot nu vor dispărea în mulţime şi vor fi capabile să se protejeze de compeţia globală”.

Produsele Panasonic din gama Breakfast Series şi becul cu LED cu design modern clasic vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii speciale găzduite de muzeul red dot design din Essen în perioada 2 iulie – 28 iulie 2013.

Fondat în 1981, Panasonic s-a dezvoltat global şi operează peste 500 de companii la nivel mondial, înregistrând pentru anul încheiat la 31 martie 2012 7.85 trilioane de yeni (72 miliade de euro).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button