Life&StyleLuxury

Palatul Noblesse îşi deschide oficial porţile. Ce avantaje oferă

Palatul Noblesse (3)Palatul Noblesse, cel mai exclusivist Centru de Artă şi Evenimente îşi deschide, oficial, porţile pe 1 iunie. Aflat într-o clădire monument istoric din centrul Bucureştiului (Strada Sfinţilor, Nr.7) acesta îmbină, astăzi, elemente de istorie şi modernitate adaptate evenimentelor corporate, publice sau private, încăperile fiind dotate cu sisteme de video-proiectie şi audio performante. 

Sălile spaţioase, placate cu marmură de diferite culori, cu stucaturi suflate cu foiţă de aur, cu tavane pictate cu mare artă sunt ideale pentru a găzdui evenimente corporate, private, mondene şi culturale.

“Ceea ce deosebeşte această bijuterie arhitecturală din secolul al XIX-lea de altele construite în aceeaşi perioadă este istoricul său tumultuos şi măiestria artistică, fiind considerată de către specialişti una dintre primele case din Bucureşti construită în stil eclectic. În decursul unui an, Galeriile Noblesse şi propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat şi amenajat interior şi exterior casa aflată în plin proces de degradare, care are o suprafață construită de peste  1100 de mp şi o curte de 1000 de mp.  Noutatea conceptului constă în integrarea şi prezentarea diferitelor opere şi lucrări de artă şi anticariat alături de produsele din portofoliul celor mai importanţi producători internaţionali de mobilă, fiind o adevărată incursiune într-un univers dominat de artă şi design”  

Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Palatul Noblesse se constituie din demisol – sediul Studio Insign şi al Asociaţiei Culturale Noblesse, 5 săli de evenimente, un hol şi o cafenea la parter, alte săli la etaj prezentând stiluri diferite de amenajare Galeriile Noblesse şi o curte interioară, fiecare având un rol bine definit în crearea unei atmosfere unice, relaxante şi impregnată de istorie.

Sala Gallery cuprinde numeroase opere de artă, piese de mobilier şi decoraţiuni cu semnătură de designeri renumiţi, cu pardoseală din marmură albă şi neagră, stilul întregii amenajări fiind la graniţa dintre clasic şi contemporan. Această cameră poate găzdui evenimente multiple, asigurând spaţiu suficient pentru conferinţe de presă, cursuri sau mese private, cu o suprafaţă de 25mp.

Sala Luxury păstrează din eleganța şi opulența saloanelor de bal de altădată prin stucaturile restaurate, mobilierul bogat ornamentat şi decoraţiunile de lux, fiind perfectă pentru cei mai exigenţi vizitatori. Mix-ul de alb şi negru din marmură contribuie la rafinamentul amenajării şi la crearea unei atmosfere de poveste ce se întinde pe 25 mp.

Cea mai impunătoare sală a Palatului Noblesse, Sala Baroque, se remarcă atât prin stucaturile suflate cu foiţă de aur, cât mai ales prin pictura specială de pe tavan, “Alegoria artelor”, ce a fost realizată folosind celebra tehnica “trompe d`oil”. Un alt element special al acestei camere îl constituie pardoseala cu peste 5000 de piese de marmură asamblate manual, care farmecă de la prima vedere  prin împletirea neaşteptată de culori şi forme.

Sala Florence se deosebeşte prin mobilierul din zona Florenţa produs cu măiestrie de artizani italieni, ce îmbrăca frumos pereţii albi, atât de diafani. Consola sculptată cu foiţă de aur, pardoseala din marmură albă şi bej, stucaturile realizate în stil Ludovic al XV-lea, atât pe tavan cât şi pe pereţii laterali, transformă sala într-un univers unic şi impunător.

Cea de-a cincea sală a Palatului Noblesse,  Sala Regent este diferită de toate celelalte prin pereţii îmbrăcaţi în boiserie din lemn de nuc, cu profile şi decoruri aurite. Este o cameră intimă, atent amenajată cu elemente ale stilurilor Ludovic al XV-lea şi Ludovic al XVI-lea, pentru a primi întâlniri restrânse, de business sau private sau care poate fi un colţ de refugiu la marile evenimente. Obiectele de artă, canapele cu design original, tapiseriile brodate manual sunt doar câteva dintre elementele care conferă un farmec unic acestei încăperi extrem de  primitoare, cu o suprafaţă de 25mp.

Vezi și: Galeriile Noblesse, 1,5 mil. euro pentru un sediu nou într-o clădire realizată de arhitectul Muzeului Naţional de Istorie – Galerie Foto

Ce avantaje oferă Palatul Noblesse – centru de artă şi evenimente

Pe lângă situarea  în centrul Bucureştiului, într-o zonă de importanţă istorică, Palatul Noblesse oferă servicii complete pentru organizarea unui eveniment aşa cum vi-l imaginaţi: meniuri personalizate, personal pentru servire, hostess, parking, entertainment diversificat de înaltă clasă, servicii foto&video, design de evenimente, design floral, etc. În plus, prin colaborarea strânsă cu cei mai importanţi chef-bucatari din România veţi avea parte de cine exclusiviste şi memorabile.

La toate acestea se adăugă:

—  Existenţa a 6 săli la parter şi 4 săli private la etaj, cu trei intrări distincte

—  Suprafaţa utilă a parterului de aprox. 300mp

—  Amplasarea în mijlocul unei curţi generoase, de 1000mp, amenajata în stil boem

—  Parcare pentru 15 maşini şi o parcare privată în imediata apropiere pentru 200 de maşini

—  Amenajare interioară la cele mai înalte standarde, cu piese de lux, lucrări de artă şi piese de anticariat de valoare

—  Clădire monument istoric din 1881, consolidata şi restaurată în totalitate la exterior şi interior cu o frumoasă poveste istorică

—   Săli fastuoase, dotate cu sisteme video şi de sonorizare performante şi logistica modernă

—  Capacitate flexibilă, putând găzdui evenimente de 300 de persoane sau restrânse într-un mediu intim şi discret

—  Design interior deosebit în diferite stiluri clasice

—  Spaţiul ideal pentru diferite categorii de evenimente exclusiviste: corporate, private, mondene, culturale, etc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button