Parenting

OMS: românii au acces limitat la servicii medicale de calitate

medicinaUn studiu recent realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) confirmă încă o dată faptul că în România, pacienţii se confruntă cu mari probleme în accesul la îngrijire medicală de calitate.

Astfel, România este în continuare la distanță considerabilă de țări precum Germania, Franța, Italia sau Spania când vine vorba de îngrijre medicală modernă sau acces la echipamente medicale importante cum ar fi RMN, tomografie computerizată sau radioterapie.

În România spre exemplu, există un singur aparat de Radioterapie, vital în tratarea cancerului, la fiecare milion de locuitori. Spania în schimb, are 4 aparate de radioterapie la fiecare million de oameni, iar în Marea Britanie există 6 astfel de aparate pentru fiecare million de posibili pacienți.

”Aceste statistici sunt îngrijorătoare dacă ne gândim la rata ridicată a mortalității cauzată de cancer și alte afecțiuni grave. Noi încercăm să facem o diferență și ne ajutăm clienții oferindu-le cea mai bună îngrijire medicală posibilă, dar și posibilitatea de a detecta orice afecțiune în timp util. O asigurare privată cu acoperire internațională oferă clienților noștri confortul de a ști că pot primi cel mai bun tratament oricând, în orice clinică doresc din Europa și din lume”, a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR, MediHelp International.

România a înregistrat cifre scăzute și la alte echipamente medicale vitale, în raport cu densitatea populației, cum ar fi : RMN (2), Tomografie computerizată (5,49), Tomografie cu emitere de pozitroni (0,05),  Cameră Gamma sau Medicină Nucleară (1,16)

Dintre țările care conduc clasamentul fac parte Germania și Franța unde densitatea tratamentelor cu radioterapie, de exemplu, este de 7 unități la un milion de locuitori.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. MediHelp International este broker de asigurări al Bupa International în România, Ungaria și Bulgaria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button