MWC

Nokia își duce portofoliul de servicii și soluții noi la MWC 2016

Nokia anunță o serie de servicii și soluții pe care le va prezenta, în premieră, în cadrul Mobile World Congress (MWC) 2016, ce se desfășoară la Barcelona, Spania, în intervalul 22-25 februarie.

Nokia a lansat NetGuard Security Management Center, o interfaţă unică de control pentru toate soluţiile de securitate existente intr-o reţea multivendor, ușor de monitorizat și de controlat de către operatori.

Aceasta integrează toate sistemele de securitate existente într-o rețea multivendor, pentru monitorizarea și gestionarea activităților de rețea pentru a sesiza vulnerabilități, politici de securitate și accesul în rețea. Totodată, soluția urmărește identificarea atacurilor în rețea prin detectarea proactivă a breșelelor de securitate, corelându-le cu informațiile de autorizare din baza de date internă. Pe baza analizei de securitate, sunt declanșate intervenții corective automate sau operatorii sunt sprijiniți să soluționeze manual situația. Sistemul optimizează și configurarea parametrilor de securizare și reduce astfel riscul de atacuri asupra infrastructurii de rețea.

Securitatea este o problemă reală pentru Internetul Lucrurilor (IoT). Orice dispozitiv cu o adresă IP este o potențială țintă a unui atac malware. Potrivit Barometrului Vodafone 2015, 64% dintre reprezentanții companiilor respondente au nominalizat securitatea și confidențialitatea ca cele mai comune obstacole în calea adoptării soluțiilor machine-to-machine.

Nokia va prezenta la MWC 2016 soluțiile LTE Advances și LTE-Advancee Pro, care îmbunătățesc substanțial capacitatea rețelelor TD-LTE and FDD-LTE. Demonstrațiile vor utiliza în premieră tehnologiile 3D Beamforming și 8×4 Intelligent Beamforming, cu capacități unice de agregare a furnizorilor de servicii de telecomunicații, care pot crea împreună un spectru de frecvențe optimizat pentru viteze mai mari și lățime de bandă mai mare, și agregarea furnizorilor cuplată cu o metodă de modulație avansată, pentru a tripla rata de uplink a datelor.

Operatorii pot susține mai mulți utilizatori în rețea fără suplimentarea echipamentelor, imbunătățindu-le experiența prin oferirea de trafic suplimentar în aria de acoperire a unei celule. Noile tehnologii sunt determinate, în mare parte, de evoluția software, și vor fi implementate pe stațiile existente, dar și integrate în arhitecturi administrate în cloud. Viteza mai mare și o rețea mobilă de bandă largă mai fiabilă îi ajută pe operatori să își crească veniturile, să reducă pierderile și să deschidă noi oportunități de business în mediul enterprises.

În urma achiziției cu success a Alcatel-Lucent, noua companie Nokia este furnizorul de rețele LTE și TD-LTE pentru cei mai mari 15 operatori cu rețele 4G ai lumii și lider de piață în tehnologia TD-LTE, potrivit raportului Dell’Oro din trimestrul al 3-lea din 201.5

În același timp, două noi servicii Nokia, Pop-up Network și Geo-Data, vor sprijini operatorii să se diferențieze prin experiențele oferite clienților și vor putea fi implementate fără investiții inițiale din partea operatorilor.

Nokia Pop-up Network oferă viteză în uplink și capacitate de trei ori mai mari pentru evenimentele cu public numeros, rezultând în sfârșitul lipsei de semnal pentru utilizatori. Totodată, reduce costul total de utilizare cu până la 80% și le permite operatorilor să se diferențieze prin experiențele oferite clienților care participă la evenimente în aer liber, în spații aglomerate.

Nokia Geo-Data îmbunătățește imaginile în 3D, pentru a urmări comportamentul clientului și performanțele terminalelor, a aplicațiilor și a rețelei, ajutând operatorii să-și îmbunătățească configurarea rețelei, vânzarile și marketingul.

Nokia va încorpora designul Open Compute Project (OCP) în portofoliul său de soluții pentru data centre AirFrame, oferind eficiență, densitate, răcire și consum energetic mai bune – caracteristici cheie care au ajutat Facebook să facă economii în costurile operaționale de peste 2 miliarde de dolari, pe parcursul ultimilor trei ani. Aceste caracteristici vor reduce în mod semnificativ costurile de operare și vor permite îmbunătățirea serviciilor, livrate la calitatea specifică furnizorilor pe o platformă IT deschisă.

Nokia continua să își extindă capabilitățile portofoliului small cell cu o nouă familie de produse, incluzând o nouă categorie de celule. Nokia Flexi Zone Mini-Macro Base Station este o celulă compactă și ușor de implementat care livrează o putere de 2 X 20W pentru a permite operatorilor să acopere mai rapid și la un cost mult mai bun zonele din rețea rămase descoperite.

Alte inovații lansate la Mobile World Congress 2016 includ asitența pentru capabilitățile LTE-Advanced Pro LWA integrate în celulele de mici dimensiuni care permit folosirea spectrului nelicențiat pentru a îmbunătăți performanța rețelei celulare și pentru a oferi viteze foarte mari de transfer de date abonaților și noi opțiuni de sincronizare, în același timp cu reduceri semnificative de cost. Demonstrațiile de tehnologii inovative vor include planificarea și coordonarea caracteristicilor Nokia Flexi Zone Controller, elemente esențiale care îmbunătățesc semnificativ performanțele celulei până la marginea acesteia.  Pe măsură ce rețelele se transformă și se adaptează schimbărilor care apar în era cloud, iar oamenii folosesc tot mai mult aplicațiile de acest gen, celulele de mici dimensiuni vor avea un rol cheie în ecosistemul de telecomunicații pe care îl va sprijini să livreze performanțele și acoperirea asumate de operatorii de telecomunicații.

Implementarea celulelor de mici dimensiuni în zonele urbane este simplificată semnificativ cu ajutorul noului serviciu Nokia SCORE (Site Certified for Overall Relative Efficiency). Acum, operatorii pot compara cu ușurință și alege celulele care le satisfac cel mai bine nevoile, beneficiind de implementare mai rapidă cu până la 30% și de costuri totale de operare mai mici cu până la 20%, grație ciclului de implementare mai scurt.

Compania a lansat și FastMile, soluția care le permite operatorilor să utilizeze tehnologia radio LTE pentru a oferi conectivitate broadband în zonele rezidențiale greu accesibile, optimizând folosirea spectrului utilizat cu tehnologia LTE .

Modemul rezidențial pentru exterior, dotat cu antenă care își ajustează automat raza de acțiune, oferă acoperire de până la de 3,5 ori mai mare, comparativ cu rețelele mobile standard, în timp ce router-ul rezidențial de interior cu Wi-Fi / GigE oferă conectivitate broadband.  Controler-ul în cloud ce rulează pe Nokia AirFrame pentru a monitoriza rețeaua și a asigura un minim de viteză de transfer pentru toți utilizatorii.

Potrivit celor mai recente date ale International Telecom Union ICT, 20% dintre gospodăriile din țările dezvoltate și 66% dintre cele din țările în curs de dezvoltare nu au acces la Internat. Peste 4 miliarde de persoane din țările în curs de dezvoltare nu au acces la Internet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button