Gadget

NOD lansează un nou gadget: prima tabletă românească cu Windows 8

Serioux W971Network One Distribution (NOD – cunoscută anterior cu denumirea Asesoft Distribution), lider pe piaţa românească de distribuţie a produselor electro-IT, lansează prima tabletă românească cu sistem de operare Windows 8, Serioux SW 971TAB. Compania estimează vânzări de 45.000 de tablete Serioux până la finalul anului și o valoare a acestui business de circa 2,5 milioane de euro.

de Marian Crăciun

Piața totală de tablete este estimată pentru 2012 la 160.000 unități, o creștere de 300% comparativ cu 2011. Din punct de vedere al valorii pieței, NOD estimează un avans de 200% în 2012 comparativ cu 2011. NOD a lansat primele tablete Serioux pe piață în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Noua tableta Serioux SW 971TAB este echipată cu sistemul de operare Windows 8 si oferă funcționalitatea completă a sistemului de operare într-o variantă portabilă. Astfel, tableta poate fi utilizată atât de consumatorii individuali, care au nevoie de funcționalități ca browsing, vizionare de filme sau fotografii, cât și de clienții corporate care au nevoie de compatibilitate integrală a sistemului de operare Windows 8 pe un dispozitiv portabil.

Razvan Ziemba - Director General Network One Distribution„Tabletele Serioux reprezintă una dintre categoriile de focus pentru Network One Distribution. După lansarea acestei categorii de produse, în ultimul trimestru al anului trecut, am înregistrat vânzări de 15.000 unități, iar pentru anul în curs estimăm o cotă de piață de 20% și o gamă completă de modele. Un pas spre diversificarea gamei este lansarea, în colaborare cu Microsoft România, a primei tablete românești cu sistem de operare Windows 8, care asigură portabilitate și compatibilitate integrală cu PC-ul”, declară Răzvan Ziemba, Director General Network One Distribution.

Tableta Serioux SW 971TAB este echipată cu procesor Intel Atom Dual-Core N2600 cu o frecvență de 1,6 GHz, care permite rularea cursivă a sistemului de operare și o experiență intuitivă de utilizare. Ecranul multi-touch, cu tehnologie IPS, are o diagonală de 9,7 inci și o rezoluție de 1024 x 768 pixeli, optimă pentru urmărirea filmelor sau vizionarea fotografiilor direct din cardul micro-SD atașat. Tableta integrează o memorie de tip SSD de 32 GB. Pentru video-conferințe, Serioux SW 971TAB dispune de o cameră foto-video frontală de 1,3 MP.

Serioux este un brand românesc de top pentru produse IT, ce se adresează consumatorilor individuali. Create pentru a inova stilul de viață al utilizatorului, produsele Serioux sunt rezultatul optim dintre calitate, design atractiv şi funcţionalităţi avansate, fie că vorbim de tablete, eBook-uri, sisteme de navigaţie, rame foto digitale, media playere, periferice pentru PC-uri şi pentru gaming, sisteme audio, camere web, console jocuri si reprezintă soluţia eficientă pentru tehnologia de care end-userul are nevoie in viata de zi cu zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button