Parenting

New Trends: elefant.ro intră oficial pe piața de flash sales

În fiecare zi, Happy Days la elefant.ro aduce reduceri de până la 75%, iar compania estimează o piața de până la 55 milioane EUR pentru flash sales în comerțul electronic românesc.

După o serie de campanii-pilot derulate în perioada ianuarie-aprilie 2013, elefant.ro intră oficial pe piața de flash sales, marcând astfel o premieră în comerțul online autohton. Elefant.ro este primul magazin online care extinde conceptul de flash sales către segmentul de carte.

Începând de astăzi, sute de mii de clienți fideli ai elefant.ro vor avea acces în fiecare zi la cele mai dorite titluri, în cadrul campaniilor HAPPY DAYS. Ulterior, campaniile HAPPY DAYS se vor desfășura și pentru alte categorii de produse listate în cadrul elefant.ro.

“Flash sales” este un model de business în comerțul electronic mondial prin care un magazin online vinde produse cu reduceri importante în campanii de scurtă durată. Conceptul s-a dezvoltat în România odată cu apariția site-urilor ce comercializează produse de tip fashion (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii) și decorațiuni pentru casă, exclusiv prin campanii de reducere. Suntem foarte bucuroși că, în sfârșit, putem oferi iubitorilor de carte din România cele mai râvnite titluri la prețuri cu până la 75% mai mici decât în mod obișnuit. Creșterea dinamică a vânzărilor de tip flash ne demonstrează că interesul este ridicat, atât pentru retailerii online, cât și pentru cumpărători. Prin campaniile HAPPY DAYS pe care le vom organiza pentru diverse categorii de produse din oferta elefant.ro dorim să demontăm mitul vânzărilor de tip flash: conceptul se poate aplica în mod eficient și inovator și în alte domenii, precum cel al cărților“

Ana-Rita Da’Ros, Director of eCommerce la elefant.ro.

Potrivit estimărilor elefant.ro, piața de flash sales din România a ajuns în 2012 la aproximativ 55 milioane EUR.

La nivel internațional, pe fondul creșterii generale a comerțului electronic dar și a dorinței cumpărătorilor de a achiziționa produse bune la prețuri cât mai convenabile, anul trecut domeniul vânzărilor de tip flash s-a dublat ajungând la peste 200 milioane de dolari în Statele Unite.

În România, primele afaceri online urmând acest model de business au apărut în perioada 2009-2010, fiind inițial cluburi exclusiviste pentru cumpărături de produse de tip fashion, cu acces controlat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button