BusinessCompanii

NETOPIA mobilPay, creştere de 20% în numărul de tranzacţii cu cardul în T1

NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card şi lider local al plăților cu telefonul mobil, a înregistrat o creştere de 20% în numărul de tranzacţii cu cardul efectuate prin platforma mobilPay în primul trimestru al acestui an, până la 500.000. Cea mai mare tranzacţie procesată de NETOPIA mobilPay a fost de 3.900 de euro, pentru echipamente foto.

Avansul înregistrat de companie se datorează atragerii de noi comercianţi în platforma de plăţi, dar şi sporirii numărului de tranzacţii efectuate de parteneri. Totodată, şi din punct de vedere al valorii, tranzacţiile efectuate prin platforma mobilPay au fost cu 40% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele trei luni din 2012, procesatorul de plăţi online prin card a efectuat peste 400.000 tranzacţii prin platforma mobilPay, iar pe parcursul anului trecut 1,9 milioane.

Referitor la piaţa locală de plăţi online cu cardul, aceasta a ajuns la 6 milioane de tranzacţii în anul trecut şi la valoarea de 260 de milioane de euro.

Pentru acest an estimăm că piaţa de profil va ajunge la 7,5 milioane de tranzacţii, cu aproximativ 25% mai mult faţă de anul precedent, pe fondul creşterii încrederii românilor în siguranţa plăţilor online şi a numărului de comercianţi care introduc şi promovează această metodă de încasare”

Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

NETOPIA mobilPay a realizat, în primele trei luni ale acestui an, tranzacţii record, de câteva mii de euro. Şapte dintre aceste plăţi online au totalizat 20.000 de euro. Acestea au fost realizate pentru plata de echipamente foto, pachete software şi bilete de avion.

“În primul trimestru al acestui an, cea mai mare tranzacţie procesată de NETOPIA mobilPay a fost de 3.900 de euro, pentru echipamente foto. De asemenea, în aceeaşi perioadă am înregistrat şi câteva tranzacţii pentru bilete de avion, fiecare în valoare de peste 2.300 de euro”, a mai spus Antonio Eram.

Totodată, conform acestuia, compania a avut și câteva tranzacții prin care un comerciant înscris în platforma NETOPIA mobilPay a vândut trei pachete de software de circa 3.000 de euro fiecare.

Cea mai mare valoare procesată anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

NETOPIA mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. În iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button