Life&Style

Moldova ICT Summit 2013

StudentsCea de-a patra editie a Summit-ului Moldova ICT se desfasoara la Chisinau, in perioada 16-17 aprilie, si este organizata de catre Asociatia Nationala a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) si USAID CEED II, sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (MTIC).

De Marian Craciun

In cadrul Moldova ICT Summit 2013 va fi discutat rolul sectorului tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) si a inovatiilor in edificarea economiei bazate pe cunoastere si dezvoltarea unei societati productive, colaborative si eficiente. Aceasta in contextul in care Republica Moldova este una din cele mai avansate tari din regiune la implementarea tehnologiilor informationale si comunicationale, adoptia tehnologiilor moderne de catre cetateni si in procesul de guvernare. De mentionat ca Moldova in ultimii ani a inregistrat un progres esential privind dezvoltarea si implementarea solutiilor cloud si mobile.
In cadrul Summit-ului va fi lansata Strategia „Moldova Digitala 2020”, un document de politici, care are menirea sa asigure o dezvoltare sistemica si previzibila a tarii, valorificarea facilitatilor oferite de Societatea Informationala pentru confortul si bunastarea cetateanului. Scopul proiectului rezida in crearea conditiilor favorabile pentru dezvoltarea si utilizarea larga a potentialului TIC de catre institutiile publice, mediul de afaceri si cetateni.

Evenimentul din acest an se impune printr-o prezenta la nivel inalt fara precedent. La reuniune participa ministri TIC din tarile Europei de Est si din spatiul CSI si Secretarul General al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), Hamadoun Toure, reprezentanti ai Guvernului, actori din sfera business-ului IT si din mediul de afaceri din tara si de peste hotare, specialisti IT, oameni de stiinta, lideri de opinie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button