Going OutLife&Style

Mii de pasionati de culturile asiatice au trecut pragul celei de-a saptea editii a Asia Fest

Festivalul Asia Fest a re-adus iubitorilor de cultura asiatica atat traditionala, cat si contemporana, inca 3 zile de spectacole, gastronomie, ateliere, expozitii si multe surprize pentru toata familia. Centre culturale si standuri reprezentative din peste 20 de tari de pe marele continent, printre care: China, India, Indonezia, Japonia, Coreea, Turcia, Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite si Palestina au prezentat publicului pasionat produse autentice asiatice, de gustat si de luat acasa.

Pe scena Asia Fest au urcat, rand pe rand, artisti romani si internationali, care au interpretat muzica pop, blues, rock si opera dar si dansuri traditionale coreene, chinezesti, orientale, balineze si indiene. De asemenea, reprezentantii centrelor culturale din Romania au mai adus demonstratii de arte martiale, lecturi de poezie, ceremonia ceaiului, prezentarea de costume traditionale asiatice si masterclass-uri de gatit.

Cei pasionati de cultura asiatica modern s-au putut bucura de competitia de cosplay, unde personajele din filme si anime-uri au defilat pe scena, de demonstratiile de dans k-pop dar si de finala concursului de kendama ZNDK 2019.

In zonele de ateliere nu au lipsit tatuajele cu henna, caligrafia chineza, araba, coreeana si persana, spectaculosul workshop de ikebana si pictura pe apa turceasca.

Aleea Artistilor si-a intampinat, ca de obicei, vizitatorii cu benzi desenate si decoratiuni din Japonia, carti de autori indieni, henna pentru acasa, cosmetice japoneze si balineze extrem de rare dar si stickere, manga, ilustratii si tricouri pictate cu artisti coreeni.

Din zona de expozitie, pasionatii de gastronomie asiatica au putut lua pentru acasa sosuri de soia, taitei, condimente, mixuri pentru preparate indiene, box-uri cu supe, dulciuri, cafea si bauturi traditionale.

In zona de food a Asia Fest, atractia principala a festivalului, atat cunoscatorii, dar si curiosii, au putut gusta falafel si cigkofte turcesti, street food chinezesc si indian, supa japoneza Miso, sushi si creveti tempura, bulgogi coreean, Pad Thai siTom Kha Gai, supa picanta thailandeza dar si delicioasele supe ramen.

Iubitorii de dulciuri au putut alege dintre placinte si dulciuri siriene, indoneziene, iraniene si turcesti si inghetata thailandeza,iar ceaiul turcesc si cafeaua indoneziana au fost la discretie.

Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie.

Parteneri media: Magic FM, Kanal D, Click, Click pentru femei, Catavencii, Hayat, Iqads, PRwave, Iqool, The Trends, acasa.ro, eva.ro, Bookblog, Catchy, Bucataras, Gustos, Goingout, Bucharest Guide, Pro Bucuresti, Fete de 10, inoras.ro, Feeder, Cotofana Urbana, Romania Pozitiva, bucuresteni.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button