Movies

“Micuța Ping și dragonul”, în cinematografe din 19 aprilie!

Micuța Ping și Dragonul (Dragonkeeper), ecranizarea primului roman din seria celor șase scrieri multi-premiate ale autoarei australiene Carole Wilkinson, ajunge din 19 aprilie în cinematografele românești, cu avanpremiere în datele 13-14 aprilie.

Cu un scenariu semnat chiar de autoarea cărților, în colaborare cu Pablo Castrillo, Ignacio Ferreras, Rosanna Checchini și Wang Xianping, co-producția se adresează nu numai celor mici, ci tuturor iubitorilor de aventură și fantezie, fiind o veritabilă lecție despre loialitate și curaj.

Călătoria micuței Ping, de la viața de slujnică, la aflarea adevăratului său destin

Acțiunea se petrece în Imperiul Chinez antic, pe vremea când dragonii, din aliați și prieteni ai oamenilor, ajung să fie vânați de aceștia pentru proprietățile lor vindecătoare, închiși în temnițe și chiar uciși. Lucrurile urmează să se schimbe atunci când apare pe lume micuța Ping care, deși este doar o slujnică orfană, ajunge protectoarea neînfricată a dragonului de a cărui existență depinde întreaga sa specie.

În regia lui Salvador Simó (cunoscut pentru Buñuel en el laberinto de las tortugas), drept regizor principal, și Li Jiangping, filmul de familie are în spate o poveste plină de suspans și emoție, cu numeroase răsturnări de situație, care aduce în prim-plan teme de actualitate precum prietenia, responsabilitatea și etica propriilor decizii, fiind potrivită pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mici.

Pelicula este produsă de Dragon Keeper AIE, China Film Animation și China Film Corporation, Telefónica Audiovisual Digital S.L.U. și Atresmedia Cine S.L.U., iar printre vocile personajelor din limba română se regăsesc actori precum Ștefan Velniciuc, în personajul dragonului Danzi, Lidia-Maria Șofron ca micuța Ping, eroina poveștii, dar și Vadim Staver (Diao) și Cosmin Șofron (Wang Chao).

Animația este semnată de studioul Ilion (cunoscut pentru Wonder Park, Planet 51), iar regia vizuală este asigurată de către Sergio Pablos (Rio, Despicable Me), alături de Borja Montoro (Zootopia).

 

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si pe cele produse de 20th Century și Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor Lionsgate, A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi, internaționali dar și locali.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button