Discursul de deschidere al conferinței Microsoft BUILD de aseară a adus câteva elememente foarte interesante și a marcat (oficial) deschiderea celor de la Microsoft pentru integrarea celor trei mai sisteme de operare prezente pe dispozitive mobile, totul spre binele consumatorilor (evident, și pentru cel al companiei).
Astfel, oficialiii gigantului software au declarat că începând cu Windows 10, developerii pot converti aplicațiile scrise în Objective C, pentru gadgteturile cu iOS, în aplicații pentru sistemul de operare al Microsoft. Astfel, prin ajutorul unui tool pe care compania îl va lansa în curând, programatorii vor putea converti direct codul scris în objective C pentru a funcționa pe device-urile cu Windows 10, aceste aplicații având nevoie doar de “foarte mici modificări”.
Potrivit declarațiilor reprezentanților Microsoft, King, compania care dezvoltă hitul Candy Crush, folosește deja această tehnică pentru a-și aduce aplicațiile iOS direct în Windows 10.
Asta nu înseamnă că programatorii de Android au fost lăsați pe dinafară. Cei de la Microsoft au anunțat și faptul că Windows 10 va avea suport și pentru codul de Android, developerii putând refolosi o mare parte din el pentru convertirea aplicațiilor și pe Windows Phone.
În acest sens, Windows Phone va include un subsistem Android care va putea rula o mare parte din codul unei aplicații cu Android.
Care au fost principalele anunțuri ale companiei la Microsoft BUILD:
- Un preview al .NET Core va fi disponibile pentru Mac și Linux
- Lansarea Visual Studio Code, un editor de cod destinat calculatoarelor cu Linux și Mac-urilor
- Noi servicii Microsoft Azzure
- Lansarea Office Graph API va permite integrarea între platforme a Office 2016
- Aplicațiile din store vor putea fi plătite prin factura de mobil – pentru Windows 10
- Aplicații universale Windows care for merge și pe PC-uri
- Numele real al Project Spartan este Microsoft Edge – browserul va oferi posibilitatea de a lua și distribui notițe, Cortana va fi intregrată
- Telefoanele Windows Phone vor deveni niște calculatoare în sine (Windows 10 Continuum)
- Test al Windows Holographic