Going OutLife&Style

Mazda MX-5 se pregătește de un nou record mondial

mx_5_overview_ldhMazda MX-5, cel mai bine vândut roadster din toate timpurile, şi-a propuns doborârea unui nou record GuinnessTM pe 15 iunie 2013 în Lelystad, Olanda. Evenimentul organizat de Mazda se numeşte IMAX-5 2013, iar obiectivul este să spulbere recordul existent pentru “cea mai lungă paradă de maşini Mazda”, stabilit în 2010 în Germania, la Essen, unde s-au adunat 459 de Mazda MX-5.

IMAX-5 2013 speră să atragă aproximativ 800 de MX-5-uri la Centrul de teste RDW din Lelystad. Acesta este programat să înceapă la 4:30 PM (ora locală) şi se va desfăşura pe un traseu de 15 km prin peisajul fascinant de la Lelystad. În plus, vor exista o varietate de activităţi disponibile în zona evenimentului după ce îşi va deschide porţile la amiază. Printre acestea se numără oportunităţile de drive test cu noile modele echipate cu tehnologiile SKYACTIV de la Mazda şi experimentarea tehnologiei de siguranţă de ultimă generaţie i-ACTIVSENSE.

Participanţii pot, de asemenea, să-şi testeze aptitudinile pe diferite simulatoare de curse, să admire o expoziţie cu unele dintre cele mai frumoase modele MX-5 şi chiar să primească o inspecţie tehnică gratuită pentru propriul roadster. Alte activităţi includ demonstraţii pe circuit ale câştigătorilor Ribank Mazda MaX5 Cup, precum şi modelului Mazda3 20B echipată cu un motor cu trei rotoare aparţinând Van Herck Racing. La final se va proiecta un film în cadrul celui mai mare cinema în aer liber din Europa. Potenţialul de participare din România este de 175 de unităţi, volumul comercializat în ultimii 10 ani.

Cu vânzări totale care se apropie de 1 milion de unităţi, Mazda MX-5 a adus zâmbete pe o mulţime de chipuri în cei 24 de ani de istorie. Acesta a dat naştere multor momente de referinţă pe parcurs, când modelele cu numerele 500.000, 700.000 sau 900.000 au ieşit de pe linia de asamblare sau la aniversarea de 20 de ani MX-5.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button