Parenting

Marele Picnic ShortsUP – Sâmbăta asta, scurtmetrajele te scot la picnic

shortsupVrei să ieși din ritmul nebun al orașului, să trăiești într-o clipă cât alții în zece, să sari peste convențiile pe care le-ai respectat tot anul. La fel și personajele celor mai aplaudate scurtmetraje ShortsUP, care se reunesc sâmbăta viitoare, pe 13 iulie, la Grădina Botanică din București. Marele Picnic ShortsUP e un eveniment outdoor cu filme scurte premiate completate de tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, board games și gustări de iarbă verde.

Unsprezece scurtmetraje în care predomină evadările, călătoriile sau fluturii în stomac se îngrămădesc sub cerul liber pentru a da tonul atmosferei de vacanță. Libertatea vine odată cu încălcarea regulilor cunoscute la fel cum iubirea nu ține cont de vârstă sau ocupație: în Frumusețe adevărată  (r. Peter Besson, SUA, 2009) un hoț profesionist își cunoaște jumătatea în timpul ”serviciului” iar în Stop Joc (r. Thomas Perrier, Franta, 2007)  Patrice se îndrăgostește în câteva ore până peste urechi fără să-și dea seama de ce îl așteaptă.

Atunci când coincidențele se țin lanț, sunt toate șansele ca banalul cotidian să dezvăluie întamplări amuzante sau șocante. Călătorie de afaceri (r. Sean Ellis, Marea Britanie – Franța, 2008), comedie nominalizată la BAFTA și premiată la Toronto Film Festival, spune povestea unui om de afaceri părăsit de iubită care-și depășește limitele pornind de la o fotografie găsită în camera de hotel. Aceeași combinație de umor amar e prezentă și în Noii Locatari (r. Joachim Back, SUA / Danemarca, 2009), scurtmetraj premiat la Oscar care aduce la un loc un vecin indiscret, un traficant de droguri și un soț furios. Programul integral al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

Marele Picnic începe de la ora 20:00, iar până la ora 21:30 e loc de plimbări și relaxare: spectatorii pot descoperi Grădina Botanică printr-un tur ghidat, se pot bucura de gustări fresh la răcoare sau pot alege un antrenament intens cu jocuri în aer liber. Pentru că de această dată spațiul de proiecție e o pajiște întinsă, cinefilii sunt rugați să vină pregătiți cu o pătură pentru a savura lejer cele două ore de filme scurte și bune.

Biletele pentru ShortsUP Marele Picnic pot fi cumpărate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei sau în seara evenimentului la prețul de 25 de lei. Proiecția va avea loc în sectorul denumit ”Grădina Italiană” iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

Marele Picnic este un eveniment-retrospectivă în care selecția filmelor a fost realizată în funcție de aplauzele primite din partea publicului ShortsUP în ultimii patru ani. Dacă vremea o va permite, proiecția ShortsUP va rula în aer liber conform programului stabilit – în cazul în care vremea va împiedica derularea normală a evenimentului, acesta va fi reprogramat pentru weekendul ce urmează, în data de 20 iulie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button