Movies

„Mad Max: Drumul Furiei” domină box office-ul 

Bazându-se pe cronici excelente şi un număr impresionant de fani în întreaga lume, producţia Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures „Mad Max: Drumul Furiei” a luat cu asalt box office-ul internaţional cu venituri de 109,4 milioane de dolari după primul weekend, devenind astfel lider mondial la nivel de încasări.

De asemenea, filmul a avut cel mai bun weekend de lansare din cariera regizorului George Miller, dar şi din instoria seriei „Mad Max”.  Anunţul a fost făcut ieri de către Dan Fellman, Preşedintele Distribuţiei Locale şi Veronika Kwan Vandenberg, Preşedintele Distribuţiei Internaţionale de la Warner Bros. Pictures.

În România, „Mad Max: Drumul Furiei” a debutat pe primul loc în box office cu 50.226 spectatori şi încasări de peste 1.120.000 lei.

Întoarcerea lui George Miller la universul „Mad Max” a fost primită cu multă încântare şi în afara Americii, unde, în 68 de teritorii, respectiv 16.900 de ecrane s-au înregistrat încasări de 65 de milioane de dolari. Filmul a fost lider de box office în aproape 40 de teritorii, inclusiv în Australia, locul în care s-a născut anti-eroul acestei acţiuni post-apocaliptice, dar şi în Franţa, Rusia, Spania, Italia, Brazilia, Coreea, întreaga Scandinavie şi altele. În Statele Unite, „Mad Max: Drumul Furiei” a avut încasări spectaculoase de 44,4 milioane de dolari în 3.702 locaţii.

FRD-DS-00231r

Odată cu anunţarea rezultatelor, Fellman a declarat: „George Miller, împreună cu această distribuţie extraordinară condusă de Tom Hardy şi Charlize Theron, dar şi cei care au contribuit la realizarea filmului au făcut posibilă o experienţă cinematografică, pe care criticii de film o consideră de neratat. Drept dovadă, producţia a primit un scor „Fresh” de 98% pe celebrul site Rotten Tomatoes, rezultatul fiind cea mai profitabilă lansare pentru o acţiune nerecomandată minorilor sub 15 ani, atât de bine primită de critici. Opiniile pozitive ale celor care au văzut deja filmul sunt excepţionale şi cu siguranţă vor contribui la generarea de încasări spectaculoase la box office-ul acestei veri”.

Kwan Vandenberg a completat: „Este extrem de satisfăcător să vedem cum reacţiile pozitive ale criticilor au devenit rezultate excelente la box office. Filmul lui George Miller este o experienţă cinematografică plină de acţiune explozivă cu efecte vizuale spectaculoase care va cuceri atât fanii seriei, cât şi pe cei ai genului.”

Sue Kroll, Preşedintele departamentelor de Marketing şi Distribuţie Internaţională, a declarat: „Nerăbdarea s-a simţit încă de la începutul campaniei de promovare care a oferit doar o mostră a lumii în care trăiesc personajele unice ale lui George Miller. Premierele de succes din Los Angeles şi de la Festivalul de Film de la Cannes au generat o mulţime de articole îmbucurătoare în media, care împreună cu recenziile fenomenale au transformat premiera „Mad Max: Drumul Furiei” într-un eveniment global”.

FRD-DS-00253

Greg Silverman, Preşedinte al Departamentului de Dezvoltare Creativă şi Producţie Internaţională a completat: „Succesul „Mad Max: Drumul Furiei” este testamentul dedicării lui George Miller de a livra spectatorilor ceva ce n-au mai văzut vreodată. Viziunea lui George nu se rezumă doar la a readuce la viaţă legenda „Mad Max”, dar extinde conceptul şi către noua generaţie. Apreciem implicarea partenerilor de la Village Roadshow şi împreună le mulţumim tuturor celor care au contribuit la proiect”.

Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia au evadat din Citadelul lui Immortan Joe luând cu ei cele mai de preţ posesii ale tiranului conducător. De aceea, împreună cu întreaga sa armată, Immortan porneşte într-o vânătoare explozivă a convoiului de fugari.

Tom Hardy („Cavalerul Negru: Legenda renaşte”) joacă rolul principal din „Mad Max – Drumul furiei” – al patrulea film din franciză. Laureata Premiului Oscar Charlize Theron („Monstrul”, „Prometheus”) este Imperator Furiosa. În film mai apar Nicholas Hoult („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Nux, Hugh Keays-Byrne („Mad Max”, „Frumoasa adormită”) ca Immortan Joe, Josh Helmen („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Slit, Nathan Jones („Conan Barbarul”) ca Rictus Erectus, cunoscute în grup ca Soţiile, Rosie Huntington-Whiteley („Transformers 3”) este Splendida, Riley Keough („Mike meseriaşu’”) este Capabila, Zoe Kravitz („Divergent”) joacă rolul lui Toast, Abbey Lee este Demodata şi Courtney Eaton este Cheedo. În film mai apar John Howard, Richard Carter, interpretul şi compozitorul iOTA, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Juristic, Gillian Jones şi Joy Smithers.

FRD-DS-00340r

Realizatorul laureat al Premiului Oscar George Miller („Happy Feet”) a regizat filmul după un scenariu scris de el împreună cu Brendan McCarthy şi Nico Lathouris. Miller este şi producătorul filmului alături de partenerul său de producţie, nominalizat la Premiul Oscar, Doug Mitchell („Babe”, „Happy Feet”) şi de PJ Voeten. Iain Smith, Chris deFaria, Courtenay Valenti, Graham Burke, Bruce Berman şi Steven Mnuchin au fost producători executivi.

În culise, echipa de creaţie i-a inclus pe directorul de imagine laureat al Premiului Oscar John Seale („Pacientul englez”), scenograful Colin Gibson („Babe”), editorul Margaret Sixel („Happy Feet”), designerul de costume laureat al Premiului Oscar Jenny Beavan („Cameră cu privelişte”), regizorul şi coordonatorul de cascadorii Guy Norris (”Australia”), designerul de make-up Lesley Vanderwalt („Numere fatale”).

Warner Bros prezintă, în asociaţie cu Village Roadshow Pictures, o producţie Kennedy Miller Mitchell, un film de George Miller „Mad Max: Drumul furiei” care are premiera în cinematografele din ţară pe 15 mai. Distribuit la nivel naţional de Freeman Entertainment, filmul poate fi vizionat pe marile ecrane în format 2D, 3D, 4Dx şi IMAX 3D.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button