BusinessCompanii

În 2013, germanii de la Liebherr au vândut mai multe combine frigorifice pe piaţa locală

liebherrLiebherr, unul dintre cei mai importanţi producători din industria frigiderelor şi a congelatoarelor, a înregistrat anul trecut în România vânzări în creștere cu 38% față de 2012.

Prezent pe piața locală din 2006, brandul deține o cotă importantă din piața frigorificelor premium în România și este importat si distribuit de Marelvi, unul dintre cei mai mari distribuitori de electrocasnice români.

Cea mai importantă cotă din vânzările Liebherr în România este deținută de combinele frigorifice (35%), urmate de frigiderele cu două uși, cu o pondere de 34,5% din totalul vânzărilor. Alături de acestea, din portofoliul local Liebherr mai fac parte atât aparate frigorifice pentru mediul comercial, cât și aparate frigorifice de nișă. În această categorie sunt incluse vitrinele pentru depozitarea climatizată a vinurilor și humidoarele, dispozitive esențiale pentru păstrarea calității trabucurilor.

Strategia Liebherr pentru 2014 pune un accent deosebit pe prezentarea gamei de aparatură frigorifică Premium, păstrând în continuare ca prioritate creșterea în volum a vânzărilor gamei Confort.

”Românii sunt din ce în ce mai pretențioși în ceea ce privește calitatea și designul aparaturii frigorifice, precum și consumul de energie al acesteia. Liebherr răspunde perfect acestor exigențe: sunt produse de calitate germană, cu tehnologii inovatoare patentate și design exclusivist, super-economice și fiabile. În acest context, pentru anul 2014 ne propunem o creștere cu 15% a volumului vânzărilor Liebherr în România”, declară Dumitru Mihălescu, Director General Marelvi .

Marelvi anunță totodată extinderea rețelei de distribuție, produsele Liebherr fiind acum disponibile și în magazinele Media Galaxy. De asemenea, retailerul online eMAG a lărgit gama produselor Liebherr comercializate, cu aparatele din gama Confort, pe lângă produsele Liebherr Premium, aflate deja în oferta sa. Astfel, aparatele frigorifice Liebherr sunt distribuite prin toate canalele de retail, atât în magazinele offline, cât și online. Totodată, aparatele frigorifice Liebherr sunt deja comercializate și în Flanco și Dedeman, dar și în toate magazinele independente de profil.

liebherr1În plus, compania păstrează garanția extinsă de 4 ani pentru toate aparatele sale frigorifice, o perioadă dublă ca durată față de garanția medie a pieței, demonstrând astfel încrederea deplină în fiabilitatea produselor comercializate la noi.

Cu o cifră de afaceri de peste 9 miliarde de euro în 2013 la nivel mondial, grupul Liebherr include peste 130 de companii și este unul dintre cei mai importanți jucători în industria electrocasnicelor la nivel global. Peste 10.000 de aparate frigorifice sunt produse în fiecare zi în fabricile deținute de Liebherr din Austria,  Bulgaria și Germania.

Linia completă de aparate electrocasnice Liebherr include frigidere de dimensiuni mici, combine şi frigidere, lăzi frigorifice și vitrine pentru păstrarea și temperarea vinurilor cu dispozitiv de control al temperaturii și umidității, precum şi frigidere şi congelatoare pentru uz comercial.

Marelvi a fost fondată în 1995 și este unul dintre cei mai importanţi distribuitori independenţi din România, având o cifră de afaceri de 40 milioane euro în 2013. Marelvi deţine în prezent patru depozite regionale în Rădăuţi, Bucureşti, Deva, Cluj și are peste 100 de angajaţi. Compania aprovizionează 400 de magazine independente din toată țara și are parteneriate cu marii retaileri de pe piață. Marelvi oferă consumatorilor o gamă variată de mărci, fiind, totodată, unic importator și distribuitor în România a trei branduri – Liebherr, Serreno și King.

Parteneriatul cu Liebherr a fost semnat în 2008, moment in care  Marelvi a devenit unic importator şi distribuitor pe piața locală al produselor frigorifice Liebherr.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button