Gadget

Huawei lansează cel mai rapid smartphone 4G LTE din lume

AscendP2-Press-01-580-75Trendul companiilor de telefonie mobilă de a lansa telefoane puternice pentru 4G este urmat și de cei de la Huawei. Aceștia au lansat Ascend P2, cel mai rapid smartphone din lume, în cadrul expoziţiei Mobile World Congress (MWC) 2013. Ascend P2 va fi disponibil global în al doilea trimestru al lui 2013.

de Marian Crăciun

Gadgetul lansat de Huawei încorporează un procesor quad-core de 1.5 GHz şi tehnologia LTE Cat 4 care oferă o experienţă de utilizare a Internetului ultrarapidă cu viteze de download de până la 150 Mbps. Continuând linia elegantă a seriei Ascend P, noul smartphone are doar 8.4mm grosime şi un ecran in-cell touch IPS HD de 4,7 inch cu sticlă Corning® Gorilla® Glass. Acesta va fi disponibil în variantele de culoare alb şi negru.

„Ascend P2 este combinaţia perfectă între eleganţă şi putere şi dovada că nu este nevoie de compromisuri atunci când îţi doreşti smartphone-ul perfect. Noul telefon scoate în evidenţă experienţele uimitoare de utilizare a smartphone-ului şi tehnologia de ultimă oră pe care ne angajăm să le oferim consumatorilor din întreaga lume”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group.

Noul gadget Ascend P2 rulează pe platforma de operare Android 4.1, cu propria interfaţă de utilizare, Emotion UI 1.5. Incluzând o baterie de 2420 mAh şi un procesor quad-core de 1.5 GHz, Ascend P2 downloadează filme HD în câteva minute şi încarcă clipuri video online, pagini web, melodii sau e-Book-uri în câteva secunde. Tehnologia proprietară Huawei, ‘swift sharing’, suportă upload-uri şi download-uri de două până la trei ori mai rapide decât  alte smartphone-uri, într-un mediu Wi-Fi. Datorită modului său NFC *, Ascend P2 permite efectuarea de e-payments şi poate funcţiona ca un bilet electronic. Tehnologiile unice dezvoltate de Huawei,  Quick Power Control (QPC) şi Automated Discontinuous Reception (ADRX), reduc consumul de energie cu până la 30% şi timpul de încărcare cu mai bine de  25% în comparaţie cu alte smartphone-uri.

Folosind tehnologia in-cell, ecranul său LCD IPS HD de doar 4.7 inch contribuie la aspectul contemporan al telefonului, la care se adaugă şi grosimea smartphone-ului, de doar 8.4mm. Funcţia ‘magic touch’ oferă o capacitate de răspuns mai mare a ecranului, chiar şi atunci când utilizatorul foloseşte mănusi. De asemenea, traduceri instant ale cuvintelor cheie şi căutări Wikipedia pot fi făcute acum într-o singură fereastră datorită funcţiei ‘smart reading’.

Totodată, ecranul îşi calibrează automat luminozitatea în funcţie de condiţiile de iluminare, permiţând astfel utilizatorilor să folosească orice funcţie în condiţii variate de lumină.

HUAWEI Ascend P2 oferă funcţii foto şi video optime datorită camerei principale de 13 MP BSI cu HDR, precum şi a unei camere  frontale de 1.3 MP care  permite efectuarea de autoportrete şi filmarea video. Un buton dedicat camerei, pe laterala telefonului, permite acces instant la funcţia de fotografiere: utilizatorii trebuie să dea click o dată pentru a activa camera şi încă o dată pentru a fotografia imaginea dorită. Datorită algoritmului avansat al camerei, imagini de înaltă definiţie pot fi surprinse chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Modurile auto de ajustare a setărilor permit Ascend P2 să producă fotografii care rivalizează cu cele realizate cu camere profesionale.

Interfaţa  Huawei Emotion UI*, disponibilă pe Ascend P2, este uşor de folosit şi personalizat. Funcţia UniHome combină paginile de pornire cu meniul principal, în timp ce funcţia dezvoltată de Huawei şi în curs de patentare, Me Widget, oferă o mai bună utilizare a ecranului prin combinarea tuturor informaţiilor şi funcţiilor de care utizatorul are nevoie într-un singur widget care poate fi personalizat.

Emotion UI are de asemenea pre-instalată o funcţie administrativă, care suportă detectarea traficului de date în timp real, blocarea  automată a anumitor contacte, curăţare periodică a sistemului şi iesirea din programe neutilizate, pe lângă protecţia anti-virus, economisirea energiei, protecţia datelor personale, software management şi multe altele.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button