Life&Style

HP furnizeaza solutii pentru animatia The Croods

DreamWorks%20Croods%20ADreamWorks Animation a ales HP ca furnizor de solutii tehnologice pentru filmul de desene animate „The Croods”. Solutiile HP folosite pentru realizarea acestei comedii de familie au acoperit aproape toate aspectele tehnologice ale productiei, asigurand animatiei cea mai buna grafica utilizata pana acum.

de Marian Crăciun

Pentru această comedie de familie, DreamWorks Animation a folosit resurse tehnice din portofoliul HP pentru a crea cea mai avansată grafică utilizată până acum. Portofoliul HP Converged Infrastructure, care include atât servere, soluții de stocare, soluții de networking, software de administrare și stații de lucru, cât și echipamente de imprimare și redare digitală de la HP, a asigurat o bază tehnică ultraperformantă, necesară îndeplinirii cerințelor artistice ale studioului.

 „Lucrările digitale de ultimă generație necesită un volum enorm de putere de operare și colaborare orchestrată la nivelul studiourilor noastre”, a spus Derek Chan, Director, Global Technology Operations, DreamWorks Animations. „Portofoliul HP Converged Infrastructure asigură producătorilor noștri de film resursele necesare pentru a da viață viziunii lor creative și a face filme minunate pentru publicul.”

Serviciile și serverele HP îndeplinesc cerințele enorme de operare

Producția animației „The Croods” a necesitat peste 80 de milioane de ore de randare pentru a genera imagini vizuale pornind de la modele tridimensionale. Pentru a da viață unor personaje precum tatăl protector Grug și Eep, fiica  sa adolescentă și rebelă, DreamWorks a contat pe serverele HP ProLiant și portofoliul HP Enterprise Services utilizate în sediile de randare din patru locații geografice – Glendale și Redwood City în California, Bangalore în India și Las Vegas. Performanța și puterea de operare continuă livrate de soluțiile HP au permis DreamWorks Animation să randeze volumul enorm de date necesar producției filmului.

În plus, serverele blade HP ProLiant BL460c Gen8 au asigurat studioului un volum de lucru cu peste 40% mai mare și au îmbunătățit performanța cu peste 42% per watt în comparație cu generațiile precedente.(1) Ca rezultat, studioul și-a mărit capacitățile de randare până la  o medie de 500.000 de sarcini efectuate pe zi.

Stațiile de lucru HP permit colaborarea la nivel artistic

Artiștii de la DreamWorks Animations au folosit HP Z820 și Z800, cele mai noi stații de lucru de la HP, pentru a construi creaturile exotice și peisajele extraordinare pe care le întâlnește familia Croods.

Stația de lucru HP Z820 este dotată cu procesoare duale Intel® Xeon® și este cu până la 50% mai rapidă decât modelele precedente(1), ceea ce le permite artiștilor să lucreze interactiv la scene ample și complexe, care cuprind multiple cadre, personaje și filme.

De asemenea, studioul de înregistrare de ultimă generație al DreamWorks Animations a folosit stațiile de lucru HP Z800 pentru a captura invențiile creative ale lui Guy și râsul cald al lui Gran.

HP a îmbunătățit și mai mult experiența utilizatorului cu soluția HP Remote Graphics Software, care a permis artiștilor din studiourile din Glendale, Redwood City și Bangalore să colaboreze în timp real pe un singur ecran de desktop.

O experiență tehnologică completă

DreamWorks Animation și-a consolidat relația cu HP, o relație care a debutat în 2001, utilizând soluțiile HP pentru aproape toate aspectele tehnologice necesare pentru realizarea animației „The Croods”.

 Principalele beneficii includ:

  • Disponibilitatea continuă a rețelei prin arhitectura HP FlexNetwork, care include seriile de switch-uri 12518, 5820, 5800 și 6125G/XG de la HP cu soluția HP Intelligent Resilient Framework (IRF), o tehnologie inovatoare de virtualizare.
  • Complexitatea redusă a administrării rețelei în  studio cu HP Intelligent Management Center, o aplicație care asigură o administrare centralizată, precum și administrarea simplificată a imprimării prin HP Managed Services.
  • Acces rapid, sigur și protejat la aplicațiile studioului prin soluțiile HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage și HP StoreOnce Backup.
  • Administrarea centralizată a structurilor de stocare cu soluția HP 3PAR StoreServ, care le permite inginerilor de la DreamWorks Animation să administreze și să monitorizeze cu ușurință și de pe desktop operațiunile de stocare.
  • Consistența culorilor de la producția de materiale imprimate la afișarea pe ecranul computerului și până la marele ecran a creaturilor și peisajelor din film, cu soluțiile profesionale de imprimare și afișare HP DreamColor.

Echipamentele hardware, soluțiile software și serviciile HP au susținut crearea filmului de animație „The Croods” încă din faza de concepere și până la finalizare, permițând companiei DreamWorks Animation să finalizeze o  producție și să livreze o grafică revoluționară la înălțimea așteptărilor fanilor.THE CROODS THE CROODS

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button