GadgetTrends

Google Glass nu se bucură de succes printre potenţialii utilizatori

Google-GlassUn studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Toluna şi citat de CNET sugerează faptul că potenţialii utilzatori ai celui mai revoluţionar gadget la care lucrează Google, Glass, nu privesc cu prea mult entuziasm acest device.

Astfel, un sondaj realizat pe piaţa americană arată faptul că 72% dintre persoanele intervievate nu ar dori să cumpere Google Glass din motive care ţin de viaţa privată.

Temerile lor cele mai mari sunt legate de faptul că software-ul care stă la baza Glass ar putea fi spart, că filmări şi fotografii ar putea fi făcute fără ştirea lor sau că vor fi urmăriţi prin intermediul acestui device.

Deşi  anunţul lansării Google Glass a fost primit cu entuziasm, prezenţa în public a celor care poartă acest gadget începe să provoace nelinişte. De exemplu, o persoană care purta Glass într-un restaurant din Seattle şi care a refuzat să îşi dea jos ochelarii, a fost dat afară din acel local. Un alt exemplu este cel al unui bărbat care purta Google Glass într-un cinamtograf, perechea sa de ochelari fiind ruptă de un poliţist.

O altă temere majoră a americanilor este faptul că o persoană care poartă Google Glass poate fi distrasă rapid de ceea ce vede pe ecran, aceştia fiind îngrijoraţi asupra accidentelor care s-ar putea produce dacă acest gen de ochelari sunt purtaţi în timpul condusului.

În plus, studiul a arătat faptul că o treime dintre cele 1.000 de persoane intervievate sunt de părere că dacă ar purta Google Glass ar deveni mai uşor ţinta hoţilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button