GadgetTrends

GfK TEMAX: T1 din 2014, cel mai bun din ultimii patru ani

gfk temax t1 2014Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din T1 2014 a crescut cu aproape 8% față de aceeași perioadă a anului 2013, atingând pragul de 386 milioane euro. În ceea ce privește valoarea, T1 2014 a fost cel mai mare prim trimestru din ultimii 4 ani, potrivit rezultatelor GfK TEMAX România pentru T1 2014.

Cea mai mare creștere în valoare (aproximativ 33%) a fost generată de sectorul Telecom care a atins 117 milioane euro, deținând astfel titlul de cel mai mare sector.

De un bun început de an au avut parte și piețele de electronice, electrocasnice mici și mari, acestea înregistrând rate de creștere pozitive comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Piețele de echipamente foto, IT și imprimante, multifuncționale și consumabile sunt singurele care au înregistrat scăderi comparativ cu T1 2014, cea mai mare fiind pentru piața foto (aproape -40%).

GfK TEMAX România: “După o perioadă destul de grea pentru piața de bunuri de folosință îndelungată, primul trimestru al 2014 a înregistrat o performanță bună. Preferințele consumatorilor pentru produsele premium au influențat pozitiv acest trend. Primul trimestru a fost cel mai mare în valoare din aceeași perioadă a ultimilor patru ani. Cel mai probabil că restul anului va continua într-o perspectivă pozitivă.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button